Цієї ночі не забудьте перевести годинник: о котрій і куди крутити стрілки, чи зміниться час на телефоні самостійно?

Важливо знати

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Зимовий час. Фото: freepik.com

Більшість девайсів перейдуть на зимовий час автоматично

Як тільки заходить мова про переведення годинників, відразу ж виникають запитання коли і куди крутити стрілки. Відповідаємо на ці питання, а також, кому з цим можна не заморочуватися, оскільки розумна техніка все зробить за вас - у цій статті.

У 2024 році переходити на зимовий час українці будуть у ніч з суботи, 26 жовтня, на неділю, 27 жовтня. Відбудеться це о 04:00 за київським часом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так, у цей час потрібно буде “відмінусувати” одну годину, щоб стрілки годинників показували 03:00. Відповідно, цього дня ми матимемо додаткову годину на сон.

Більшість сучасних девайсів синхронізуються з мережею автоматично та перейдуть на новий час без вашого втручання. А ось власникам механічних годинників та інших гаджетів, не підключених до мережі, доведеться виставляти новий час власноруч.

Як звірити час

Якщо ви маєте сумніви, чи перейшов ваш гаджет на зимовий час, відкрийте вкладку браузера на ноутбуці та введіть запит “точний час в Україні” або “точний час Київ” - і вам відобразиться актуальний час. Також можна зателефонувати зі стаціонарного телефону на номер 121 або набрати на смартфоні комбінацію *160# та натиснути кнопку виклику.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що українці - проти зникнення “літнього часу”. Відповідна петиція вже набрала понад 25 тисяч голосів! Детальніше про це - у цьому матеріалі.