Молитва за померлих, яку можна читати вдома перед свічкою — українською

Езотерика та астрологія

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Молитва за померлих, фото: jcomp

Для вас — слова молитви за душі спочилих

Щира молитва людини осяює її душу, і слова, що лунають від серця, завжди чутні на небесах. Раніше ми публікували молитви за мир і кінець війни, а тепер поділимося словами молитви, яку читають за спочилі душі.

Запаліть свічку перед іконою, не відривайтеся на звуки чи якісь дії. Молитву потрібно читати щиро, пробачивши усіх, хто вас образив, і не переривати слова. Якщо ви не знаєте молитву на пам’ять, просто читайте її.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Молитва за померлих

Пом’яни, Господи Боже наш, у вірі й надії на життя вічне спочилих рабів Твоїх (імена) і, як Благий і Людинолюбець, що гріхи відпускаєш і неправду знищуєш, ослаб, відпусти й прости всі провини їх вільні й невільні. Визволи їх від вічної муки і вогню геєнського і даруй їм причастя й насолоду вічних Твоїх благ, що Ти приготував для тих, хто любить Тебе. Бо вони хоч і згрішили, але не відступили від Тебе, а несумнівно в Отця, і Сина, і Святого Духа вірували, у Трійці славили Бога і Трійцю в Єдності православній до останнього подиху свого сповідували.

Прошу, милостивим будь до них, і віру в Тебе замість діл прийми, і зі святими Твоїми, як Щедрий, упокой, бо немає людини, щоб жила і не згрішила. Бо Ти один без усякого гріха, і правда Твоя — правда вічна. І Ти один Бог милості, щедрот і людинолюбства. І Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині й повсякчас, і на віки віків.
Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як молитися, коли у вас трапилася біда, або ви опинилися у скрутному становищі. Для вас — сильна молитва до святого Іллі, яка допомагає у складних ситуаціях.