Як поставити вентилятор, щоб добре охолоджував: корисні поради та лайфхаки щодо користування мегапопулярним літнім приладом

Гаджети та авто

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Як правильно користуватися вентилятором, щоб охолодити приміщення. Фото: Freepik

Хитрощі, про які мало хто знає

Влітку, коли за вікном +30 і навіть більше, дуже хочеться, щоб принаймні в приміщенні була комфортніша температура. Звісно, з відключеннями світла зробити це досить непросто, але лайфхаки для охолодження кімнати без кондиціонера також існують!

Та сьогодні ми розповімо про інше: разом із “Лайфхак по-українськи” ділимося секретами та корисними порадами, які допоможуть вам правильно поставити вентилятор у кімнаті й отримати максимум від його роботи! Кілька простих і досить ефективних лайфхаків ловіть далі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як поставити вентилятор, щоб добре дув та максимально охолоджував кімнату

Для того, щоб уникнути зайвої циркуляції теплого повітря у кімнаті, потрібно дотримуватися таких простих правил у розміщенні вентилятора:

Настільні вентилятори. Їх варто ставити на високі поверхні, наприклад, на шафи або книжкові полиці, і спрямовувати вниз. Це допоможе створити потік прохолодного повітря, обходячи теплі шари повітря, що знаходяться біля підлоги.

Підлогові вентилятори. Їх варто розміщувати у самому центрі кімнати та спрямовувати в бік дверей або вікон: саме так вам вдасться “прогнати” тепле повітря з кімнати.

Ранок та вечір. І вранці, і ввечері гарною ідеєю буде поставити маленький вентилятор на підвіконня та направити його до вікна. Так ви “проженете” нагріте повітря з кімнати та забезпечите приміщенню природне охолодження.

Лайфхаки для максимально ефективного використання вентилятора влітку

  • Регулярне провітрювання кімнати допоможе підтримувати в ній нормальну температуру — тоді і вентилятор працюватиме краще.

  • Штори зі щільної тканини допомагають блокувати сонячні промені, запобігаючи надмірному нагріванню приміщення. Особливо важливо закривати їх вдень, коли сонце пече на повну.

  • Спеціальні зволожувачі повітря дуже покращують ситуацію, утворюючи в кімнаті комфортний мікроклімат.

  • Щоденне вологе прибирання влітку допоможе не тільки не перегріватися влітку, а й нормально дихати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнавайтеся, як охолодитися вдома у спеку та освіжити приміщення без вентилятора та кондиціонера. Ці поради виглядають примітивно, зате ефект мають неабиякий!