Ніякого контролю: видаляємо дані про вашу активність із Google

Гаджети та авто

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Як видалити дані про активність із Google, фото: wired.com

Ці кроки допоможуть вам видалити контроль над тим, де ви були

Google збирає чималу кількість даних про те, що ви робили в Інтернеті, і де ви гуляли. Такий контроль не всім до вподоби. Раніше ми писали, як знайти людину за місцем розташування телефону, а тепер розкажемо, як видалити дані про вашу активність із Google.

Є способи видалити дані, аби вас не можна було знайти через Google, пише lifehacker.com. Для початку перегляньте свою історію дій, яка відображається Google. Для цього потрібно натиснути “Дані та конфіденційність" на панелі керування обліковим записом. Історія буде розділена на 3 частини: дії у додатках на веб-сайтах, історія розташування та історія YouTube.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На панелі керування розділом "Дані та конфіденційність" потрібно натиснути "Дії у додатках та на веб-сайтах". Вгорі є меню, що розкривається і дозволяє відключити все відстеження. Саме так ви можете видалити усе, що перед цим уже встиг зібрати Google.

А ще можна увімкнути функцію автоматичного видалення. Оберіть її, виставивши період, коли все зникне. Наприклад, всі дані зітруться через 3, 18 або 36 місяців. І надалі, поки ви не відключите цю функцію, історія ваших дій буде видалятися так, як ви це встановите.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про нові функції Instagram. Експерт розповів, що змінилося в онлайн-трансляціях, і як тепер Instagram дбає про приватність своїх користувачів.