Дорогі та дуже довго заряджаються: 5 міфів про електромобілі, які не мають нічого спільного з правдою

Гаджети та авто

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Фото: novyny.pro

А ви теж вірите в ці "казочки"? ;)

Нещодавно ми розповідали про 5 найповільніших серійних автомобілів в історії, а тепер розкажемо вам про те, в які міфи про електромобілі не варто вірити. Читайте!

Більшість великих автовиробників поступово переходять на випуск електромобілів, але серед водіїв досі існують різні міфи щодо цих авто. Про 5 найпоширеніших "обманів" розповіли на порталі novyny.pro.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Низький запас ходу електромобілів. Одним з найпоширеніших міфів є думка, що електромобілі мають невеликий запас ходу, порівняно з бензиновими та дизельними моделями. Хоча це твердження могло бути правдою кілька років тому, сучасні електромобілі можуть проїжджати понад 600 км на одній зарядці. А зазвичай проїжджають менше ніж 160 км на день, тому однієї зарядки вистачить на кілька днів.

  2. Висока вартість електромобілів. Є думка, що електромобілі значно дорожчі за машини з ДВЗ. Виробництво електромобілів дійсно коштує дорожче, але зарядка електроенергією обходиться дешевше, ніж заправка бензином чи дизелем. Тому власники електромобілів можуть зекономити в перспективі. Також останнім часом з'являється все більше бюджетних електромобілів, ціни яких порівняні з аналогічними моделями з ДВЗ.

  3. Тривалий час зарядки. Багато хто вважає, що заправити бак автомобіля пальним значно швидше, ніж зарядити акумулятор електромобіля. Це частково правда, але сучасні електромобілі підтримують швидку зарядку, яка дозволяє повністю зарядити акумулятор за трохи більше ніж пів години на спеціальних станціях. Повна зарядка від звичайної мережі може займати понад 8 годин, але електромобілі часто заряджаються вночі, коли не використовуються.

  4. Низька надійність. Вважається, що автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння надійніші за електромобілі. Та це, знову ж таки, неправда. ДВЗ складаються з багатьох деталей, які потребують заміни з часом. Електромобілі мають простішу конструкцію, що дозволяє їм служити довгі роки без серйозних проблем.

  5. Екологічність електромобілів. Автовиробники вважають екологічність головною перевагою електромобілів. Скептики стверджують, що вони також шкідливі для навколишнього середовища. Однак дослідження показують, що електромобілі дійсно екологічніші. Наприклад, за 14 років бензиновий автомобіль викидає близько 45 тонн CO2, тоді як Tesla Model Y — лише 30 тонн, що на 68% менше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть 5 порад для водіїв, які постійно за кермом. Так ви легше перенесете дорогу і не втомитеся.