Зірки, фанати ЗОЖ і не тільки: чому кияни обирають відпочинок у Shambala Wellness Club

Відпочинок і подорожі

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Оздоровчий комплекс Shambala Wellness Club. Фото: shambala.ua

Оздоровчий комплекс в Рожнах різко вирізняється з-поміж інших завдяки унікальним підходам та користується все більшою популярністю у шукачів ретриту

Затяжна війна і постійні вигорання гостро, як ніколи, ставлять перед киянами питання, яким чином і де зняти стрес, спокійно відпочити та головне — швидко відновити сили, щоб повернутися до буденного ритму життя.

Журналісти Hochu.ua побували у заміському комплексі Shambala Wellness Club, про який часто говорять у зіркових колах, елітних тусовках і не тільки. Побачене дійсно вражає і дивує. А на відпочинок і оздоровлення сюди справді хочеться завітати ще і ще.

Незвичний, майже екзотичний, оздоровчий комплекс розташований в 30 км від шумної столиці у Рожнах прямо біля берега Десни. А це означає — свіже повітря, чиста екологія, дика природа навкруги, тиша, спокій та приватність. А найголовніше — унікальні оздоровчі програми клубу Shambala, яким немає аналогів в Україні та за кордоном.

Оздоровчий комплекс в Рожнах. Фото: shambala.ua

Чим такий незвичний Shambala Wellness Club

По-перше, це єдиний в Україні аюрведичний стаціонарний комплекс та один із найбільших у Східній Європі проєктів, присвячених розвитку культури здорового способу життя та аюрведи (наука про життя).

Заміський комплекс Shambala Wellness Club. Фото: shambala.ua

По-друге, клуб має унікальну оздоровчу концепцію, в основі якої лежить філософія стародавньої індійської медицини, безпечні методи очищення організму, широкий wellness-підхід та сучасні оздоровчі тренди в харчуванні.

Зокрема Shambala спеціалізується на двох основних напрямках: аюрведичне оздоровлення та комплексний SPA-відпочинок (пропонується аж 11 SPA-пакетів, серед яких — "Антистрес", "Традиції Сходу" тощо).

Відпочинок в Shambala. Фото: shambala.ua

По-третє, ресторанне меню подивує своєю екзотикою та незвичністю смаків. Кожну страву тут готують з екологічно чистих продуктів. За бажанням можна обрати авторське меню À la carte з великим вибором вегетаріанських, безглютенових і безлактозних страв, свіжих салатів, корисних закусок та крафтових десертів.

Кухня в Shambala Wellness Club. Фото: shambala.ua

Окрім цього, висококласні кухарі подають їжу у незвичайному поєднанні: на одній тарілці можуть розміщуватися одразу 6 протилежних смаків: солодкий, солоний, терпкий, гіркий, гострий і кислий. У Shambala кажуть, що така подача цілюще впливає на ментальний і фізичний стани та дозволяє збалансувати всі процеси в організмі. Ця їжа корисна і доволі ситна. Страви з такою подачею можуть спробувати гості, які обирають комплексне аюрведичне меню.

Що готують в Shambala Wellness Club. Фото: shambala.ua
Ресторан в Shambala Wellness Club. Фото: shambala.ua
Смачні та збалансовані страви в комплексі Shambala. Фото: shambala

По-четверте, повітря дельти Десни, окрім того, що відчутно чистіше столичного, ще й суттєво збагачене йодом. Тож тривалий відпочинок тут корисний як для тіла, так і для органів дихання зокрема.

А на додачу цьому в Shambala працює унікальна соляна кімната з іонізованим повітрям, що в поєднанні з іншими ароматерапіями якнайкраще сприяє релаксу та насиченню тіла киснем, і ефективним дихальним практикам.

По-п'яте, в Shambala є все і для традиційного курортного відпочинку: готель, котеджні будинки, два басейни, ресторан з терасою, wellness-бар, SPA-зона, тренажерний зал, конференц-зали та йога-зал, Pool Bar Restaurant, хамам, фінська сауна, спортмайданчик, зони для прогулянок, велосипеди та т.д. Тобто, зупинятися на відпочинок тут можуть не лише прихильники ЗСЖ (ЗОЖ), а й будь-хто, кому треба просто перепочити в спокої.

Готель Shambala Wellness Club. Фото: shambala.ua
Затишні номери в комплексі Shambala Wellness Club. Фото: shambala.ua
Мінімалістичні ванні кімнати в Shambala Wellness Club. Фото: shambala.ua
Стильний ресторан в Shambala Wellness Club. Фото: shambala.ua

До того ж серед плюсів комплексу є той факт, що приїжджати сюди можна хоч на день, хоч на місяць. Програми розробляються суто індивідуально і спрямовані на очищення та оздоровлення організму, а також здобуття гармонії між фізичним, ментальним та душевним станами.

Як відомо, однією з головних причин хвороб є накопичення токсинів в тілі. Відтак у Shambala вважають, що детокс організму повинен бути невіддільною частиною повноцінного здорового життя. І це, як виявляється, цілком можна поєднати зі спокійним відпочинком.

Лікарі клубу складають для кожної людини повну картину стану її здоров’я та на основі цього підбирають натуральні препарати з процедурами. Після індивідуального оздоровлення для гостей фахівці створюють рекомендації з харчування та навіть коригування способу життя.

Розкішний басейн в Shambala Wellness Club. Фото: shambala.ua

Комплекс пропонує програми SPA day, Wellness day, Ayurvedic weekend, SPA weekend, є оздоровчі курси на 10 днів і більше. До того ж відновлюватися/оздоровлюватися тут можна не тільки влітку, а й протягом усього року.

Зірки та статусні гості теж відновлюються в Shambala

Попри те, що концепція Shambala Wellness Club спрямована на широку цільову аудиторію, нерідко у клубі поновлюють сили деякі зірки шоубізнесу, різноманітні VIP`и та представники вітчизняного бомонду.

Тераса в оздоровчому комплексі Shambala. Фото: shambala.ua

Як стало відомо нашому виданню, час від часу від виснажливих концертів оздоровлюються тут і деякі артисти. Відомі селебрітіз нерідко приїздять в Shambala поновлювати та шукати життєвий баланс.

Завдяки приватності та мінімуму контактів з іншими відпочивальниками (програми та графік клубу розроблені таким чином, щоб гості не заважали один одному та не пересікалися) комплекс має популярність серед вітчизняної еліти та середнього класу.

При цьому кожен гість тут знаходить щось своє особистісне для власного комфорту, а ще одне місце сили під Києвом не залишає байдужим, тож на оздоровлення в Shambala дійсно хочеться повернутися знову.

Вигляд на Десну з номерів оздоровчого комплексу Shambala. Фото: shambala.ua

Справжня зачарована Десна в поєднанні з давніми індійськими практиками і сучасним підходом дають неповторне враження й нове дихання для шукачів якісного оздоровлення та відпочинку. Обов'язково варто завітати сюди, хто шукає щось нове, незвичайних відчуттів та дієвого оздоровлення і антистресу.