"Українські бренди мають дозволити собі більше експериментів": українська інфлюенсерка Ірина Адоніна про запозичення ідей з міжнародних показів для України

Інтерв'ю

Богдана Карц

Головна редакторка

Ірина Адоніна. Фото: пресслужба

Все, що варто знати про тренди сезону та бренди, які диктують моду

Мода завжди була відображенням суспільних змін і культурних трендів, а її найважливіші події – Тижні моди – стають майданчиками для демонстрації не лише одягу, а й нових ідей. Щороку різні міста світу перетворюються на центри модних революцій, де зустрічаються дизайнери, інфлюенсери та модні ентузіасти, щоб обговорити майбутні тренди.

Ми поспілкувалися з Іриною Адоніною, українською інфлюенсеркою та поціновувачкою модного світу, та дізналися про її враження від Тижнів моди, улюблені бренди, а також те, як українська мода може черпати натхнення з міжнародних подій.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

📌 Тиждень моди в якій країні ви вважаєте найцікавішим та визначним?

На мою думку, найцікавіший Тиждень моди відбувається саме в Парижі. Париж – це дім таких легендарних брендів, як Chanel, Balenciaga, Yves Saint Laurent, Balmain. Це місто диктує модні тренди, які ми сприймаємо у повсякденному житті. Світ наслідує паризькі канони моди і саме французькі бренди обожнюють по всьому світу. Тому, як на мене, Париж є головною модною столицею і це думка багатьох, хто захоплюється модою.

📌 Як ви вважаєте, чому Париж називають столицею моди?

Ірина Адоніна. Фото: пресслужба

Окрім того, що Париж є домом для найвідоміших світових брендів, тут живе та відпочиває неймовірно стильна аудиторія. Я подорожую багатьма країнами, але такої кількості модних, яскраво одягнених людей не бачила більше ніде. У Парижі кожен може проявити свою індивідуальність без обмежень. Велика кількість брендів та відсутність жорстких стандартів дозволяють людям бути собою. І це поєднання сучасної моди з класичною архітектурою міста виглядає абсолютно органічно та створює неповторну атмосферу.

📌 Покази яких брендів ви відвідали? Який вам запамʼятався найбільше?

Мені пощастило відвідати покази Balmain та Casablanca – два абсолютно різних бренди. Balmain – це всесвітньо відомий бренд з багаторічною історією, заснований ще під час Другої світової війни. А Casablanca – новий, проте вже популярний французько-марокканський бренд, якому всього шість років. Було цікаво порівняти візію таких різних дизайнерів. Хочу зазначити, що покази створюють не тільки бренди, але й аудиторія, яка їх відвідує. На Balmain я побачила більш консервативну публіку, тоді як на Casablanca була молодіжна, яскрава аудиторія, яка не боїться експериментувати з кольорами і матеріалами.

📌 Який головний тренд серед усіх колекцій, за вашим прогнозом, буде актуальним у цьому сезоні?

Однозначно замша продовжує бути на піку популярності ще на кілька сезонів. Також повертається низька посадка штанів та джинсів, а оливковий колір і різні відтінки коричневого, включаючи шкіру і замшу, стають все більш актуальними. Колір бургунді також з’явиться в наступних сезонах. Мені подобається тренд поєднання жіночності зі спортивними елементами, як це було на показах Miu Miu та Balenciaga, наприклад. Багатошаровість, об'ємні куртки та сорочки теж залишатимуться у тренді.

📌 Який ваш особистий топ речей, що має бути в гардеробі кожної модниці цього сезону?

Ірина Адоніна. Фото: пресслужба

На мій погляд, у цьому сезоні обов’язково варто мати замшеву сумку, тренч або піджак. Темно-шоколадні та бургунді кольори чудово поєднуються з джинсами чи брюками. Якщо говорити про завершений образ, то манікюр і помада чи блиск для губ в цих відтінках також будуть дуже доречними.

📌 На який бренд ви радите звернути увагу всім? А які з брендів вже є антитрендом?

Я не можу виділити конкретний антитрендовий бренд, оскільки кожен має свій пік популярності і спад. Ми ніколи не знаємо, що покаже бренд наступного сезону. Але зараз Miu Miu задає тренди, і такий стиль хочуть наслідувати багато модниць. Після перегляду їхнього показу розумію, що вони теж будуть ще дуже популярними. Це бренд, який майстерно поєднується з іншими мас-маркетовими варіантами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

📌 Що б ви запозичили з іноземних показів для української модної індустрії?

Захоплює те, як іноземні бренди, особливо ті, що входять до групи LVMH, працюють зі своєю аудиторією. Вони не тільки продають речі, а й створюють яскраві події та творчі колекції. Українським брендам теж варто дозволити собі більше експериментів, яскравих кольорів і сміливих рішень, адже це допоможе їм зміцнити своє ДНК. Ми тільки починаємо свій шлях на цій дорозі, але українська аудиторія вже поступово звикає до такої моди. Я впевнена, що скоро ми побачимо ще більше сміливих і виразних образів на наших вулицях.