Пісня "Спробую" гурту "Подолія" став саундтреком до короткометражки "Ядерне чаювання", який прославив Україну на світовій арені (ВІДЕО)

Музика
637

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Фільм "Ядерне чаювання": офіційний трейлер т а саундтрек. Фото: youtube

Все, що варто знати про цей фільм, гурт та їхню нову пісню

Зовсім нещодавно Злата Огнєвіч презентувала саундтрек до фільму “Конотопська відьма”, який вийде у прокат вже цього літа. А сьогодні стало відомо про створення пісні-саундтреку до короткометражного фільму “Ядерне чаювання” молодого кінорежисера Дмитра Масіброди українським гуртом “Подолія”. Деталі — вже у нашому матеріалі!

Пісня “Спробую” була створена спеціально на замовлення кінорежисера. Дмитро поділився своїми побажаннями та розповів сюжет, який виявився досить цікавим: велика сім`я отримує сповіщення ядерної небезпеки, в результаті всі опиняються в одній квартирі, без можливості виходити на вулицю. Під тиском хвилювань та страху смерті герої почали відкриватись, проявляти себе справжніми, почали відкривати свої шокуючі таємниці. Ніби й не страшно, все одно це останні години життя, от тільки бомбу знешкодили, а жити потрібно якось продовжувати, попри всі зроблені помилки…

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після почутого одна зі співзасновниць гурту “Подолія” — Марина Подолян — одразу взялась за написання пісні. Було очевидно, що вона мала бути досить драматичною, але без ноток надії та позитиву в кінці не обійшлось. Після цього співачка створила вокальні партії, на основі яких другий учасник гурту — Павло Подолянець придумав прекрасний інструментал для акустичної гітари, яка є головною учасницею кожної пісні.

Додамо, що фільм “Ядерне чаювання” успішно прославив Україну на світовій арені та зайняв перші місця на кінофестивалях у Франції, Америці та Каннському кінофестивалі.

📌 ДЛЯ ДОВІДКИ:

Гурт “Подолія” був заснований Павлом Подолянцем та Мариною Подолян у січні 2022 року у Києві. Першою спільною піснею став трек “Почуй”, а після початку повномасштабки народилась пісня “Поки”.

У цей період учасники гурту переїхали у Львів, де познайомились із гітаристом Денисом Рибальченко (DenJazzMan). Завдяки йому гурт розпочав роботу з Романом Грисюком (CRYBYE), а після початку співпраці була створена студійна версія пісні “Предки”.

У період між 2022 і 2024 роками гурт виступав на вулицях і у закладах Львова, брав участь у щорічному фестивалі Свято музики. А у квітні цьогоріч Павло та Марина повернулись до Києва. 10 липня 2024 року — на День народження Павла — гурт організував благодійний концерт для військового збору на потреби бригади “Азов” за участі барабанника Максима Кондратенка та гітариста Дениса Рибальченко, й успішно закрили збір! 🙏😌

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що днями у прокат вийшла ще одна гідна захвату стрічка — анімаційна драма “Кріпачка”. Цей фільм вдалося створити завдяки копіткій праці польських режисерів Дороти Кобєля та Г‘ю Велчмана, попередній фільм яких номінували на “Оскар”, а також роботі сотні художників, які впродовж 4 років малювати близько 85 тис. картин для цієї драми!