"Військові повинні займатися своєю справою": зірка "Довбуша" дав свій категоричний коментар щодо мовного питання в українській армії

Новини шоубізнесу

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Популярний український актор, відомий за роллю у фільмі "Довбуш" Олексій Гнатковський висловився щодо недавнього конфлікту з приводу українських військових, які розмовляють російською мовою. Подробиці - в нашому матеріалі.

38-річний артист зауважив, що  не варто тиснути на захисників та змушувати їх говорити державною мовою. Свою позицію Олексій висловив в інтерв'ю ютуб-каналу  "Пані КА і чужі".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Він заявив, що перебуває у захваті від українців, які вирішили відмовитися від російської та почали спілкуватися мовою держави, в якій проживають. Проте, Гнатковський має тверде переконання, що цього самого не варто силою вимагати від військових.

Військові повинні займатися своєю справою. Не будемо спекулювати на темі військових, я вже про це говорив. Не будемо перекидати їм свої ще проблеми. Якщо він воює на фронті, він робить фантастичні речі. Не потрібно його ще завантажувати мовним питанням,

- підсумував актор.

Окрім того, артист дав пораду людям, які хейтять воїнів за використання російської, помінятися з ними місцями. Олексій завершив спіч тим, що коли захисники повернуться, то без зайвого тиску, самі вивчатимуть українську.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як актор Олексій Гнатковський висловився на адресу дітей, які розмовляють російською. Артиста заявив, що його "курвить" ця ситуація.