"Знаю його як порядну людину": Педан вразив реакцією на скандал із Олександром Лієвим, якого звинувачують у розкраданні державних коштів

Новини шоубізнесу

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Популярний український телеведучий Олександр Педан відповів підписникам на їхню реакцію відносно того, що він підтримав Олександра Лієва, якого звинувачують в розкраданні 1,5 мільярда гривень на закупівлю боєприпасів для ЗСУ. Наразі, суд не обрав запобіжного заходу колишньому керівнику Департаменту військово-технічної політики. Подробиці - в нашому матеріалі.

Свою позицію 41-річний телеведучий виклав у себе на основній сторінці в Instagram . Він зауважив, що розуміє реакцію суспільства і не може мовчати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зокрема, шоумен заявив що знає Лієва вже 10 років. Він навіть товаришує з цим чоловіком.

Знаю його як порядну людину, хорошого сім'янина, люблячого батька п'яти дітей, чия родина весь період великої війни перебуває в Україні,

— заявив Педан.

Нагадаємо, що ведучий на засіданні Вищого антикорупційного суду 29 січня з метою поручитися за Олександра, що той не буде уникати справедливого вироку. Зокрема, не буде виїжджати за кордон та сприятиме роботі слідства. Окрім того,  Педан наголосив, що саме засідання проходило у відкритому форматі і навіть велася відеотрансляція.

Ця можливість передбачена законом та є абсолютно нормальною практикою. Чи означає це, що я не вірю в ті звинувачення, які йому висунуті? Звісно ж, ні, адже це справа правосуддя, і я не можу давати фахових оцінок. Зрештою суд відхилив клопотання прокурора і не обрав запобіжного заходу для Олександра Лієва, як і не підтримав прохання про поруки. Що буде далі? Це залежить від правоохоронних органів та судової системи України. Як громадянин я вірю, що винні будуть покарані",

— підсумував Олександр.

Користувачі не могли не відреагувати на таку позицію Педана. Зокрема, юзерів хвилює те,  якщо раптом підозрюваний втече з країни, то яким чином за свої слова відповідатиме Педан. Деякі підписники взагалі назвали Олександра бовдуром, так як на їхню думку, лише людина з таким клеймом може підтримувати того, хто підозрюється у грабуванні країни. Загалом, користувачів обурює те, що взагалі Педан дає характеристику цій людині, буцімто не має значення, чи підозрюваний є хорошим сім'янином,  якщо він при цьому розкрадає боєприпаси.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як  український ведучий Олександр Педан ліг під ніж хірургів. Шоумену потрібна була термінова операція.