Не тільки Україна: відразу 5 цьогорічних учасників Євробачення зі сцени закликали суспільство до миру

Новини шоубізнесу
8 462

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Фото: Getty Images

Хоч і Євробачення позиціонують "позаполітичним" конкурсом, цього року зі сцени не раз пролунали заклики до припинення війн

Євробачення 2024, крім музичного свята, стало платформою для закликів до миру та любові. На сцені грандіозного конкурсу звучали голоси артистів, які не боялися висловити свою позицію стосовно світових подій. Навіть попри те, що це могло б спровокувати скандали та можливо навіть чергову дискваліфікацію . Усі деталі дізнавайтеся нижче!

У виступі представників Португалії, Литви, Ірландії та Франції прогриміли заклики до об’єднання та миру. Ці слова не обійшли й представниці України — alyona alyona та Jerry Heil, які також нагадали світові про захисників Маріуполя , які досі знаходяться у полоні. "Обʼєднуйся, світе! Мир Україні" , — зазвучало зі сцени під завершення виступу українських артисток.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Проте, не лише представники української делегації висловили свої погляди на світові події. Більшість учасників конкурсу привернули увагу до конфлікту між росією та Україною, а також Ізраїлем і Палестиною, які вражають світ своєю складністю та кривавістю. І якщо рф вже котрий рік не допущена до участі у Євробаченні, то цьогорічна участь Ізраїлю у конкурсі спровокувала різні реакції . Були заклики до бойкоту у зв’язку з бомбардуванням Палестини, у результаті якого постраждали тисячі людей. Та й багато артистів також висловили свою неприязнь до участі Еден Голан у цьому році, яка до того ще й тривалий час жила на росії та відвідувала незаконно анексований Крим, через що потрапила у базу “Миротворця” .

Навіть медіа включилися у процес. Голландський телеканал у Бельгії тимчасово призупинив трансляцію другого півфіналу, щоб звернутися до глядачів із закликом до припинення вогню в Газі.

Це страйк. Ми засуджуємо порушення державою Ізраїль прав людини. Крім того, держава Ізраїль знищує свободу слова. Тому ми на мить перериваємо трансляцію. Припиніть вогонь зараз. Зупиніть геноцид зараз,
— було сказано у повідомленні.

Після напруженого конкурсу, як вже відомо, переможцем стала пісня Nemo "The Code" . А її виконавець, який позиціонує себе як небінарну особу, закликав до миру та гідності у світі.

Я сподіваюся, що цей конкурс виправдає свої обіцянки і продовжить виступати за мир і гідність для кожної людини в цьому світі,
— сказав Nemo.

Та інші виступи на сцені стали окремими зверненням до глядачів. Литовець Сільвестр Бельт закінчив свою пісню побажанням "поширити любов у світі", ірландська співачка Bambie Thug вигукнула, що "любов завжди переможе ненависть", а французький учасник Сліман закликав до об’єднання музикою задля миру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що представниці України та переможець Євробачення 2024 Nemo готують спільний реліз . Як зазначають артисти, писати нову композицію вони почали ще у готелі, між репетиціями.