Сергій Жадан прокоментував лайливу витівку Христини Соловій у Чорноморську: то чи дійсно це "повна х**ня"? (ВІДЕО)

Новини шоубізнесу
724

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Сергій Жадан та Христина Соловій. Фото: пресслужба шоу "20:23"

Артист пояснив, чому саме українці так різко відреагували на висловлювання співачки

Колишній коханий співачки Христини Соловій, відомий письменник, музикант та військовий Сергій Жадан теж не залишився осторонь скандалу, у який виконавиця потрапила після виступу на “Виделка fest”. Як відреагував лідер гурту “Жадан і Собаки” на висловлювання колишньої щодо старої назви міста Чорноморськ — розповідаємо нижче!

Музичний портал "Музвар" оприлюднив відео, на якому Сергій Жадан прокоментував виступ Христини Соловій у Чорноморську. Нагадаємо, що він став особливо обговорюваним, адже зі сцени артистка нецензурно висловилася про стару назву міста, що була декомунізована у 2016 році. Так, під час фестивалю виконавиця промовила, що Іллічівськ — “повна х**ня", а у відповідь на це — незадоволені жителі міста написали на Соловій заяву в поліцію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Втім Жадан вважає, що слова Христини не були надто експресивними та невдалими. Поет підкреслив, що насправді місцеві гостро відреагували не на лайку, а на те, що це стосувалося процесу декомунізації.

Українці відреагували не на ненормативну лексику, а на те, на що вона була спрямована. Очевидно, там оце питання декомунізації. А стосовно експресивності ви ж самі сказали, що це не зовсім так. Я думаю, якби тут сидів Лесь Подерв'янський (український художник — прим. ред. ), то він би сильно здивувався, якби ви сказали, що українці почали матюкатися під час повномасштабної війни,
— підкреслив Сергій Жадан.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що після розставання з Сергієм Жаданом, Христина Соловій присвятила йому пісню. Про приховані сенси у композиції та кліпі до неї ми детально розповіли тут.