Євробачення під час війни: Україна офіційно оголосила, чи готова знову боротися за перемогу на конкурсі

Новини шоубізнесу

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Виступ України на Євробаченні 2024. Фото: eurovision.tv

Таємничий учасник ще не обраний, але боротьба за місце вже починається — дізнайтеся всі подробиці!

Після того як Кіпр вже оголосив свого представника, нарешті стало відомо, чи візьме Україна участь у наступному конкурсі Євробачення, що відбудеться у 2025 році. Усі подробиці дізнавайтеся на Хочу!

Суспільне Мовлення офіційно оголосило, що Україна підтвердила участь у 69-му пісенному конкурсі Євробачення. В наступному році він відбудеться у Швейцарії, оскільки перемогу здобув небінарний артист Nemo.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як відомо, конкурс пройде у місті Базель. Півфінали заплановані на 13 та 15 травня відповідно, а фінал відбудеться 17 травня.

Наразі невідомо, хто саме поїде від України на Євробачення 2025. Оскільки перед цим щорічно відбувається Нацвідбір, в якому глядачі та експертне журі обирає пісню, що представлятиме нашу країну на міжнародному конкурсі.

Голова правління Суспільного Микола Чернотицький зазначив, що у час повномасштабної війни, виступ України на Євробаченні є не просто участю на музичному конкурсі. Перш за все для нашої делегації це має бути можливістю нагадати міжнародній публіці, що російська агресія продовжує забирати життя українців.

Це важливий майданчик комунікації зі світом. Важливо, щоб Україна не сходила з перших шпальт світових медіа, щоб світ пам'ятав про війну, яку проти нас веде росія. "Євробачення" — це ключовий елемент культурної дипломатії, і "Суспільне" зробить все можливе, аби наша країна була представлена якомога краще,
— каже Чернотицький.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ходили чутки, що Євробачення 2025 під загрозою зриву. Тоді обговорювалося, ніби Швейцарія може відмовитися від проведення конкурсу.