Гучний старт нацвідбору на Євробачення 2025: прийом заявок вже розпочато

Новини шоубізнесу
601

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Фото: Eurovision Song Contest/Twitter

Тіна Кароль закликала артистів подавати свої заявки, аби мати можливість представити Україну на пісенному конкурсі

Суспільне Мовлення офіційно оголосило про початок прийому заявок для участі в національному відборі на міжнародний пісенний конкурс Євробачення 2025. Виконавці зможуть подати свої пісні з 17 вересня до 10 листопада 2024 року. Усі деталі дізнавайтеся на Хочу!

Музична продюсерка Тіна Кароль закликала артистів не втрачати шанс і взяти участь у відборі. Вона зауважила, що виконавці мають можливість подати кілька пісень, і навіть у форматі демоверсії. Але головна умова — у конкурсі не можуть брати участь пісні, які були оприлюднені раніше (навіть їх 10-секундні фрагменти). Про це повідомляє Суспільне Культура.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правила участі у відборі на Євробачення 2025

Претендувати на участь у відборі можуть всі артисти, які досягнуть 16 років до моменту проведення фіналу Євробачення. Допускаються як сольні виконавці, так і музичні колективи (не більше 6 осіб у складі). Важливою умовою є те, що виконавець не повинен брати участь в аналогічних конкурсах інших країн-учасниць.

Кожен учасник може подати пісню тривалістю до трьох хвилин, яка має бути абсолютно новою та не виконуватися публічно раніше. Авторське право на композицію повинно бути виключно у її творця.

Виконавці, що подадуть свої роботи, пройдуть кілька етапів відбору. На першому етапі буде обрано 20 кандидатів, які зобов’язані особисто пройти прослуховування. За результатами цього етапу, до 20 грудня 2024 року, оголосять фіналістів, серед яких опиняться до 9 найкращих виконавців. Ще один учасник фіналу буде визначений шляхом онлайн-голосування серед тих, хто не потрапив до основного списку.

Остаточний список фіналістів буде оприлюднено до 17 січня 2025 року. А вже у лютому переможця обиратимуть як глядачі, так і журі. Саме він або вона представить Україну на Євробаченні 2025.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що днями з'явились перші прогнози щодо того, хто переможе на Євробаченні 2025. Цікаво, що букмекери вже пророкують Україні лідерські позиції.