Собаки не тільки в гурті: Сергій Жадан неочікувано порівняв громадян України з псами

Новини шоубізнесу
1 045

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Сергій Жадан. Фото: facebook.com/serhiy.zhadan

Відомий письменник розкритикував поведінку українців у соцмережах

Відомий український письменник Сергій Жадан, якого публічно принизив священник ПЦУ, поділився своїми роздумами про поведінку українців у соціальних мережах. Під час нещодавнього інтервʼю він провів цікаві паралелі, порівнюючи українське суспільство з дітьми та собаками.

У розмові з Бориславом Березою Жадан зазначив, що українці нерідко проявляють надмірно емоційну реакцію на події, які не мають безпосереднього стосунку до них. Така поведінка, на його думку, нагадує незрілість підлітків, які сприймають будь-яку ситуацію занадто близько до серця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Окремо письменник висловився про "хейтерів", які постійно критикують його у соцмережах. Тут він не добирав слів, прямо вказуючи на агресивність і токсичність таких людей, незалежно від їхнього статусу чи професії.

Ми зараз нагадуємо підлітка, який дуже активно розвивається. Мама купила шкільну форму — через місяць ти з неї виріс. Це зараз українське суспільство. Ми не встигаємо за собою, за трансформаціями всередині себе. Відповідно будь-які маркери нас страшенно тригерять.
Якщо ти в цій країні щось робиш, якщо проявляєш активність, якщо ти в цій країні просто рухаєшся — то частина громадян, як пси, реагують на це, як на якусь рухому мішень. Йде людина — пес починає гавкати, летить птах — пес починає гавкати, проїжджає машина – пес починає гавкати. Так частина соціальних мереж реагує на чиюсь активність,
— каже Сергій Жадан.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше Сергій Жадан пояснив, чому погодився знятися в рекламі McDonald’s. Відомо, що за цей проєкт він отримав аж мільйон гривень, а куди витратить ці кошти — дізнавайтеся в нашій статті.