Фонд Наомі Кемпбелл опинився в центрі скандалу: благодійні гроші витрачали на спа-салони, готелі та інші розваги

Новини шоубізнесу

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Наомі Кемпбелл. Фото: instagram.com/naomi

Британські регулятори позбавили модель права на благодійність після викриття використання пожертв на особисті потреби

Відомій моделі Наомі Кемпбелл заборонили займатися благодійністю на п’ять років після того, як її фонд Fashion for Relief опинився в центрі скандалу. Британський регулятор з питань благодійності прийняв рішення щодо обмежень для супермоделі на підставі виявлених порушень у діяльності організації.

Згідно з інформацією, яку опублікувало видання Page Six, було встановлено, що кошти фонду використовувалися на особисті витрати. Зокрема, частина пожертв нібито пішла на оплату проживання в розкішних готелях, спа-послуги, охорону та навіть сигарети.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також було виявлено, що один зі співробітників Кемпбелл, Б’янка Хелльміх, отримала сотні тисяч доларів у вигляді виплат, які не мали офіційного затвердження. В результаті їй заборонили виконувати обов'язки опікуна фонду на дев’ять років.

Ця ситуація завдала серйозного удару по репутації Наомі Кемпбелл як філантропки, адже Fashion for Relief раніше був відомий численними благодійними ініціативами для підтримки людей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Тепер, після розслідування, модель зможе повернутися до активної благодійної діяльності лише після закінчення п’ятирічного терміну заборони.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше Наомі Кемпбелл зізналася, як насправді їй вдалося стати мамою у 51 рік. Супермодель вперше зізналася, чи справді зверталася про допомогу до сурогатних матерів.