Померла зірка "Гаррі Поттера" — професорка Макґонеґел — Меггі Сміт: перші деталі

Новини шоубізнесу

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Меггі Сміт у ролі професорки Макґонеґел / Фото Warner Bros. Entertainment

Легендарна акторка пішла у засвіти на 89-му році життя

Світ кіно втратив одну з найяскравіших зірок — відома британська акторка Меггі Сміт, яка виконувала роль професорки Мінерви Макґонеґел у фільмах про Гаррі Поттера, відійшла у вічність на 89-му році життя. Причини смерті наразі не розголошуються.

Сумну звістку повідомило видання ВВС, а згодом підтвердили її сини, Кріс Ларкін та Тобі Стівенс. Вони зазначили, що Меггі пішла з життя вранці 27 вересня, у лікарні, оточена близькими та друзями. Акторка залишила після себе двох синів та п’ятьох онуків, які перебувають у скорботі за незвичайною матір’ю та бабусею.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сміт була справжньою легендою британського кіно, її кар’єра тривала понад шість десятиліть. Вона здобула славу завдяки ролі професорки Макґонеґел у франшизі "Гаррі Поттер" та графині-вдови Вайолет Кроулі у серіалі "Абатство Даунтон". Ці образи закарбувалися в серцях мільйонів глядачів по всьому світу.

Акторська кар'єра Меггі Сміт розпочалася у 1955 році, коли вона привернула увагу американського продюсера Леонарда Стілмана під час виступів у лондонському театрі. З того часу акторство стало її покликанням. За свою видатну кар'єру Меггі здобула два Оскари та вісім премій BAFTA, що закріпило її статус однієї з найвидатніших акторок свого часу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, днями стало відомо, що помер учасник гурту ABBA Роджер Палм. Причина смерті музиканта вразила шанувальників з усього світу.