Від скандальних до пізнавальних: 10 українських блогерів, на яких вам варто підписатися

Знаменитості
519

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Українські блогери — одні з найвпливовіших людей, які швидко закривають збори на ЗСУ, задають тренди й просто показують своє життя, надихаючи фоловерів. І хоча до списку кращих інфлюенсерів ми б змогли віднести щонайменше три десятки людей, сьогодні розповідаємо про 10 найвідоміших людей, впізнаваність яких вже давно вийшла за межі соцмереж.

Юлія Вербинець

Більш відома як Юля Верба, дівчина у досить юному віці стала однією з найпопулярніших блогерок України. У свої 20 років Юлія змогла наростити аудиторію чисельністю 2,2 млн підписників. В Insta-блозі Верба показує власне життя та розвиває бізнес. До слова, через величезну кількість реклами в її акаунті, Юлю неодноразово звинувачували у тому, що вона рекомендує підписникам все підряд, аби тільки заробити гроші. Проте сама вона не звертає увагу на такі коментарі.

Маємо зазначити, що останнім часом Верба постійно потрапляє у скандали. Особливо користувачам Мережі запам'яталася її неоднозначна позиція щодо "тихих донатів" і того, що ніби Зеленський особисто має просити блогерів допомогати армії. Проте після величезної хвилі хейту дівчина показово пригнала автомобілі для евакуації поранених на Запорізький напрямок. Однак навіть це не врятувало її від критики, адже не один військовий встиг розкритикувати її дії.

Даша Квіткова

Шалений актив у соцмережах дівчини почався ще тоді, коли вона брала участь у шоу "Холостяк". А от після того, як вона стала переможницею проєкту і змогла дійсно побудувати романтичні стосунки з Нікітою Добриніним — її аудиторія почала зростати буквально щоденно.

Зараз Дашу Квіткову знають як впливового інфлюенсера, обличчя українських брендів, ініціаторку великих соціальних проєктів та амбасадорку здорового способу життя. Її аудиторія налічує понад 1,8 млн підписників. До речі, від нещодавно дівчина знову холостячка, тому впевнено можемо сказати, що зараз вона може підкорити не одне чоловіче серце.

Тетяна Парфільєва

Інфлюенсерка зібрала свою аудиторію завдяки двом речам — цікавому лайф-стайл блогу та власному розвитку у бізнес-сфері. Її бренд жіночого одягу CHER'17 відрізняється прогресивними рекламними проєктами, а сама Тетяна ще і є обличчям компанії. А віднедавна дівчина розширила контент свого блогу, залучивши до нього свого сина, якого народила у серпні цього року. Зараз на Таню Парфільєву підписано понад 1,6 млн підписників.

Аліна Френдій

Ще одна блогерка, яка ділиться з підписниками не лише моментами свого життя, а й розповідає шанувальникам про модні тренди, материнство та бізнес. Завдяки своїй роботі Аліна зібрала аудиторію у понад 1 млн підписників. А саму дівчину кличуть на модні покази світових брендів, адже її стиль — є прикладом для наслідування багатьох.

Таня Пренткович

Інфлюенсерка звикла бути відвертою зі своєю аудиторією та вчить не боятися своїх бажань, приймати власну сексуальність і розширювати спектр власних почуттів. І це все у буквальному сенсі, адже Таня — власниця одного з найпопулярніших сексшопів в українському сегменті. А окрім того 1,1 млн підписників ще й спостерігає за її життям і тісним контактом зі світом моди, адже стиль блогерки витончений і продуманий до найменших деталей.

Олег Машуковський

Зараз Олег активно розвиває кар'єру ТікТок-блогера, проте починав нарощувати свою аудиторію він саме в Instagram. Хлопець не боїться бути смішним, епатувати та відрізнятися від усіх інших. А за час своєї публічності Олег спробував себе у різних амплуа — від візажиста до співака. До речі, нещодавно Машуковський зробив камінг-аут, а у вересні цього року поділився ще однією радісною новиною, зробивши пропозицію своєму коханому.

Даша Кубік

Дівчина є абсолютною зіркою у сегменті розважальних блогів. Розвивати свою блогерську діяльність Даша Кубик почала відносно недавно — у січні 2021 року. Але у нинішній час відео Даші набирають мільйони переглядів, а сама вона вже встигла засвітитися на багатьох юмористичних проєктах, в тому числі й на телебаченні. До слова, дівчина є членом TikTok-будинку "WHYNOT HOUSE" і співпрацює з командою відомих YouTube-блогерів "Леви на джипі".

Саша Бо

Олександра Тарнавська, більш відома під псевдонімом Саша Бо, є щасливою мамою та підприємницею. Цікаво, що вона була першою україномовною блогеркою, яка зібрала мільйонну аудиторію в соціальних мережах. Дівчина є власницею клініки естетики тіла, а також салону краси. У шлюбі з блогером Ігорем Пустовітом, розлучення з яким виявилося досить скандальним, блогерка народила двох синів. А віднедавна вона стала багатодітною мамою, адже народила донечку від другого чоловіка.

Андрій Шимановський

Молодий блогер є одним з найвідоміших популяризаторів української мови у соцмережах. Його відео достатньо, аби почати говорити солов'їною без нудних правил, а покращити свої навички він допомагав на курсі техніки мови. Доречі, "Мовний марафон" Андрія обʼєднав уже понад 15 000 людей, завдяки чому на потреби ЗСУ тільки з цього проєкту було передано понад 3 300 000 грн!

Сабіна Мусіна

Підприємниця теж є впливовою інфлюенсеркою. У 2015 році разом із подругою, Лерою Бородіною вона відкрила салон краси G. Bar. Бізнес дівчат стрімко почав приносити свої плоди, завдяки чому вони відкрити філії не тільки в Україні, а й за кордоном. У своєму мікроблозі Сабіна ділиться яскравими моментами життя, показує красуню-доньку (хоча багато хто досі думає, що вони сестри), та активно займається благодійницькою діяльністю.