Російські терористи завдали ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит": реакція суспільства

Знаменитості
881

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Охматдит 8 липня 2024. Фото: соцмережі

Тепер дітей треба рятувати не тільки від страшних хвороб, а й від російських загарбників, які знищують усе на своєму шляху

Внаслідок ракетного удару росіян 8 липня 2024 року, у Києві, під ворожим вогнем опинилася Національна дитяча спеціалізована лікарня "Охматдит”, яка є одним найкращих онкоцентрів Європи. Про влучання в одне з приміщень дитячого медичного закладу стало відомо майже одразу, адже серед постраждалих найбільше опинилося саме дітей, а декого з них продовжують діставати з-під завалів. Попередньо, пошкоджене токсикологічне відділення медзакладу, є поранені.

Трагічний початок ранку понеділка прокоментував президент України Володимир Зеленський, перша леді Олена Зеленська, мер Києва Віталій Кличко та інші відомі діячі. Не залишились осторонь і артисти, інфлюенсери та прості користувачі соцмереж. Усі висловлюють співчуття постраждалим та нагадують, що найкраща відповідь — донати на допомогу Збройним силам України, аби помститися росіянам за терор та геноцид українського народу, який вони продовжують чинити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Володимир Зеленський

Дитяча лікарня “Охматдит” у Києві. Одна з найважливіших не лише в Україні, а й у Європі виключно ДИТЯЧА лікарня. “Охматдит” врятував та повернув здоровʼя тисячам дітей.
Зараз лікарня пошкоджена російським ударом, під завалами люди, точна кількість поранених і загиблих наразі невідома. Зараз усі допомагають розбирати завали: лікарі, звичайні люди.
росія не може не знати, куди летять її ракети, і повинна сповна відповісти за всі свої злочини: проти людей, проти дітей, проти людяності загалом. Дуже важливо, щоб світ зараз не мовчав про це і щоб кожен бачив, що таке росія, що вона робить,
— прокоментував Володимир Зеленський.

Олена Зеленська

Ракетний обстріл дитячої лікарні “Охматдит” у Києві — це і є російський погляд на “безпеку” дітей. Абсолютна, невиправдана, нелюдська жорстокість. Не може бути двозначних трактувань, коли обстрілюють медзаклад із сотнями дітей. Ми сподіваємось на допомогу світу, щоб їх захистити,
— написала перша леді.

Віталій Кличко

Неможливо відобразити вміст. Переглянути в Telegram

Джамала

Виконавиця опублікувала щемливий допис, в якому пригадала, що тільки декілька тижнів тому вона знаходилася у цій лікарні. Три дні вона лежала в Охматдиті зі своїм старшим сином, а сьогодні зранку туди поцілила російська ракета.

Інна Мірошниченко

Ми лежали там з Марселем і знаємо, що таке тривога в стінах Охматдиту. Більшість дітей неможливо перевезти в укриття. Операції, крапельниці, апарати штучного дихання. Охматдит приймає найважчих діток з усієї країни.
Це страшна трагедія... Трагедія зараз і на майбутнє... Скільки дітей під завалами.. Скільки дітей не зможуть отримати в майбутньому допомогу, бо більше ніде в Україні немає таких умов для важкохворих?
— відреагувала дружина відомого ведучого.
Влучання російської ракети в Охматдит 8 липня. Фото: instagram.com/_inna_mi_/

Артем Пивоваров

Не так давно ми мали можливість заїжджати до онкохворих діток, щоб підтримати їх. Сьогодні було здійснено атаку на “Охматдит” — ДИТЯЧУ лікарню! Під завалами люди. росія продовжує вбивати нас і наше майбутнє, що і без війни веде важку боротьбу за життя,
— відреагував артист.

Нікіта Добринін

Коли ракета влучає в дитячу лікарню, не лише стіни руйнуються — руйнуються і наші серця. У ці моменти не зайвий раз ми згадуємо наскільки цінні життя і дитячі усмішки.
Допомагаючи одне одному, ми будуємо світ, де любов і підтримка перемагають навіть у найтемніші часи,
— щемливо прокоментував ведучий.

Христина Соловій

Геноцид має обличчя. 144 мільйони облич. І щохвилини роблять все, щоб нас, нашого майбутнього, більше не існувало. Обстріл дитячої лікарні Охматдит цілеспрямовано та продумано. рф бʼє по вразливих і беззахисних, по нашим дітям
— відреагувала співачка.
Влучання російської ракети в Охматдит 8 липня. Фото: instagram.com/soloviyka

Макс Бурла

Макс Барських

Ось проти кого воює країна-гній, ось так виглядають страшні терористичні наслідки сьогоднішньої масової атаки на дитячу лікарню Охматдит у Києві... Також є жертви та влучання в Дніпрі, Краматорську, Кривому Розі та інших містах країни... Мої співчуття сімʼям загиблих та постраждалим,
— висловився Макс Барських.
Влучання російської ракети в Охматдит 8 липня. Фото: instagram.com/max_barskih

Соломія Вітвіцька

В цьому корпусі у нас щопʼятниці були концерти для підтримки діток,
— зазначила телеведуча.
Влучання російської ракети в Охматдит 8 липня. Фото: instagram.com/solomiyavitvitska

Андрій Шевченко

Варварський обстріл — ще одне жахливе свідчення, що Україна воює з терористами та бореться за своє існування,
— зазначив футболіст.

Наталія Могилевська

Наталка Денисенко

Влучання російської ракети в Охматдит 8 липня. Фото: instagram.com/natalka_denisenko

Лачен

Сергій Притула

Альона Альона

Юлія Саніна

Влучання російської ракети в Охматдит 8 липня. Фото: instagram.com/the_hardkiss

Христина Решетнік

Анна Алхім

Влучання російської ракети в Охматдит 8 липня. Фото: instagram.com/anna_alkhim

Євген Клопотенко

Влучання в лікарню «Охматдит». Один з найкращих онкоцентрів, де рятують дітей. Це за межею людяності,
— написав Євген Клопотенко.

Андрій Бєдняков

Олександр Волошин

Онука

Таня Парфільєва

Ектор Хіменес-Браво

Григорій Решетнік

Павло Зібров

Володимир Завадюк

Святослав Вакарчук

Ольга Сумська

Ніколас Карма

Ілона Гвоздьова

Даша Квіткова

Ірина Білик

Саша Бо

Світлана Тарабарова

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, також відомо, що український блогер мало не загинув під час ранкової атаки на Київ. Ракета влучила у сусідній будинок Вані Рассела.