Ірину Фаріон проводили в останню путь: тисячі людей зібралися вшанувати памʼять філологині (ФОТО)

Знаменитості
1 028

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Похорон Ірини Фаріон. Фото: instagram.com/dobronosov

Дивіться фоторепортаж з місця подій

Сьогодні, 22 липня, у Львові прощаються зі знаменитою філологинею, мовознавицею та громадською діячкою Іриною Фаріон, яка померла 19 липня внаслідок збройного нападу. Як все минало — розповідаємо на Хочу!

Напередодні донька Ірини Фаріон повідомляла, де й та коли можна буде вшанувати памʼять покійної філологині. Тоді стало відомо, що поховають Ірину Фаріон на Личаківському цвинтарі, де поховано чимало видатних українських діячів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Прощання з Іриною Фаріон у Львові розпочалось о 14:00 в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра та Павла. Віддати шану покійній мовознавиці прийшли не тільки її родичі та близькі друзі, а й колеги, студенти та прихильники. Дехто з них навіть мав з собою плакати з крилатими цитатами Ірини Фаріон про мову та національну ідентичність. А перед машиною з тілом громадської діячки активісти несуть плакат з її фразою: "Я не боюсь своєї смерті, бо такі як я своєю смертю не вмирають".

Самі ж присутні вигукували такі гасла, як: “Слава Україні”, “Героям слава”, “Мова має значення” та інші. А під час процесії лунали гімн України, а також пісня “Ой у лузі червона калина”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що раніше українські зірки щемливо відреагували на смерть Ірини Фаріон. Знаменитості висловилися про трагічні новини, які облетіли всю Україну після збройного нападу на філологиню.