"Пташка" з Азовсталі показала, як виглядала у полоні: "Багато фото, де я роздягнена"

Знаменитості
13 230

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Пташка з Азовсталі. Фото: instagram.com/ptashka_from_azovstal

Парамедикиня розповіла про російські знущання, які пережила сама

Легендарна парамедикиня з позивним Пташка, що пройшла російський полон, а потім повернулася на фронт, показала кадри, які росіяни робили під час її поневолення. Захисниця України пригадала тортури та знущання, які пережила в полоні. Усі подробиці дізнавайтеся на Хочу!

У себе в соцмережах Пташка з Азовсталі несподівано опублікувала фото з російського полону. Чимало людей були здивовані такій публікації та завдалися питанням, звідки вона має ці знімки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

За словами Пташки, ці кадри їй надіслав побратим, оскільки росіяни пишаються подібними фото та розповсюджують їх у різних пабліках. Сама ж парамедикиня вирішила показати широкому загалу деякі кадри, які були зроблені у російському полоні.

Таким чином Пташка хотіла вкотре нагадати, що чимало українських бійців досі поневолені. Тому захисники у полоні потребують, аби про них не забували та продовжували боротися і робити все, аби наближати мить їх повернення в Україну. Адже зараз вони не просто знаходяться у ворожому полоні, а продовжують терпіти тортури та знущання з боку росіян.

Так я виглядала в полоні. Це був лише початок. Далі були допити, знущання, приниження, багато фото, де я роздягнена, одягнена, з усіх сторін, фото всіх шрамів, налаштування проти мене інших полонених, маніпуляції, інтервʼю. Але все це я пройшла і мене звільнили через 4 місяці та один день.
Для мене це зіграло непоправну роль. Важкі наслідки для здоровʼя, птср, затяжна депресія, соціофобія та наразі повна ізоляція від спілкування з людьми. Через два роки після звільнення. Це 4 місяці. Мої брати й сестри знаходяться там вже більш як два роки. Їх щодня катують та морять голодом, знущаються і принижують, ґвалтують і вбивають. Хіба щось варте більшої уваги, ніж життя людей, готових віддати життя за ваш спокій?
— емоційно звернулася Пташка до українців.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше легендарна парамедикиня Пташка розповіла, як відганяє думки про самогубство. Відомо також, що дівчина бореться з хвилями депресії.