Чоловік Камалії вклав мільйони в Україну, але держава свавільно позбавила його власності в центрі столиці

Знаменитості

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Камалія та Мохаммад Захур. Фото: instagram.com/kamaliyaofficial

Мохаммад Захур розповів про рейдерське захоплення його майна та корупційну боротьбу

Британський бізнесмен пакистанського походження Мохаммад Захур, колишній власник англомовної газети Kyiv Post, опинився в центрі правового конфлікту в Україні. Його колишня дружина, найбагатша українська співачка, підтримала екскоханого та публічно розповсюдила промову мільярдера. Усі подробиці дізнавайтеся на Хочу!

У себе в соцмережах Камалія опублікувала новий допис, що був написаний пресслужбою Мохаммада Захура. В ньому чоловік більш детально розповів, що насправді зараз відбувається з майном в Україні та як Міністерство оборони вчиняють рейдерський захват, користуючись “сумнівним судовим рішенням”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так, за словами Моххамада, його майновий комплекс у Києві, яким він володіє з 2009 року, був захоплений військовими Міністерства оборони України на основі судового рішення. При чому це рішення було ухвалено ще у 2019 році, але сам бізнесмен побачив його тільки у серпні 2024-го.

Мене звуть Мохаммад Захур, я громадянин Великої Британії та досвідчений інвестор, який присвятив понад 30 років і 400 мільйонів доларів економіці України. Будучи колишнім власником Kyiv Post, на той момент єдиної англомовної газети в Україні, я підтримував свободу слова і прозорість. Мої інвестиції охоплювали різні сектори, починаючи з Одеського морського порту і закінчуючи нерухомістю в Києві. Однак, незважаючи на мою відданість розвитку України, зараз я опинився втягнутим у кошмарну боротьбу проти корупції, правового свавілля та санкціонованих державою захоплень майна з боку Міністерства оборони України,
— розповів Мохаммад Захур.

Попри рішення Верховного Суду на користь Захура, майно було відібране, що викликало занепокоєння щодо правової системи України. Захур закликав західні країни, які підтримують Україну, звернути увагу на випадки корупції та зловживань, які можуть відлякувати інших інвесторів і ставлять під сумнів прозорість використання міжнародної допомоги.

Це не лише моя боротьба. Це попередження для західних країн, які продовжують надавати фінансову та військову підтримку Україні. Якщо у британського інвестора, глибоко залученого до розвитку України та підтриманого Верховним Судом, можуть незаконно відібрати майно, що це означає для інших іноземних інвесторів, дипломатів та компаній? Поки західні уряди виливають мільярди доларів в Україну для підтримки її військових зусиль, важливо задати питання: де підзвітність? Як ми можемо бути впевненими, що допомога, призначена для підтримки суверенітету України та її демократичного розвитку, не потрапить в руки корумпованих чиновників?
— резюмував бізнесмен.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше Камалія вперше назвала імʼя тієї, хто зруйнував її 20-річний шлюб з пакистанським мільярдером Мохаммадом Захуром. Співачка відверто пригадала той переломний момент, коли вирішила піти від коханого.