Не змогла вступити до театральної академії та поголила голову заради ролі: цікаві факти про Олівію Кук — зірку серіалу "Дім дракона"

Знаменитості

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Від мрій про балет до акторського успіху — незвичайний шлях Олівії Кук. Фото: скриншот з серіалу "Дім дракона"

Дізнайтесь, як амбітна дівчина з Олдема підкорила світ кіно

Олівія Кук — англійська актриса, яка здобула популярність завдяки своїм ролям у кіно та на телебаченні. Зокрема велику популярність їй приніс серіал "Дім дракона". Цікаві факти про зірку читайте в нашому матеріалі.

10 цікавих фактів з біографії Олівії Кук

Історія зіркового шляху Олівії Кук. Фото: instagram.com/livkatecooke/

Олівія Кейт Кук народилася 27 грудня 1993 року в місті Олдгем, Великий Манчестер, Англія. Вік — 30 років. Знак Зодіаку — Козоріг. Зріст — 1,66 см.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Її батьки розлучилися, коли вона була ще дитиною. Майбутню актрису виховувала мати разом з молодшою сестрою.

Олівія Кук займалася балетом і гімнастикою. Але любов до акторства перемогла, тож дівчина почала робити перші кроки в цій сфері. Вона подавала документи до Королівської академії драматичного мистецтва в Лондоні, але її не прийняли.

Чому Олівія Кук вирішила поголити голову. Фото: instagram.com/livkatecooke/

Попри невеликі труднощі, Олівія Кук все ж змогла пробитись на сцену. Вже у 14 років вона підписала свій перший контракт з акторським агентом із Манчестера. Він не обіцяв їй ролі в голлівудських фільмах, але допоміг отримати роботу в рекламі.

Заради однієї з ролей Олівія Кук поголила голову. У фільмі "Я, Ерл і дівчина, що помирає" Олівія зіграла Рейчел, яка хворіє на лейкемію. Вона могла б грати у перуці, але вирішила, що для більшої правдивості потрібно зважитися на цей крок.

Першою великою роллю дівчини стала участь в серіалі "Відключка". А ось всесвітню популярність їй приніс серіал "Дім дракона". Фільмографія Олівії Кук налічує також такі картини, як "Повільні коні", "Маленька рибка", "Першому гравцю приготуватися", "Сигнал", "Мотель Бейтсів".

Фільм "Першому гравцю приготуватися". Фото: скриншот
Фільмографія Олівії Кук. Фото: скриншот
Найкращі ролі Олівії Кук. Фото: скриншот

Олівії Кук найважче даються сцени, де треба проявляти агресію. Наприклад, їй важко завдавати ударів партнерам по кадру. Одним з таких випробувань стала сцена "Дім дракона", де її героїня, Алісента Гайтауер, б'є свого сина.

Цікаво, що після виходу "Дім дракона" в Олівії Кук почалася депресія. Вона не прагнула зробити свою героїню злим персонажем, але після виходу серіалу багато глядачів почали сприймати її героїню негативно й спрямовували свій гнів на саму актрису.

Олівія Кук вже довгий час залишається небагатослівною щодо свого особистого життя. Відомо, що в неї були стосунки з колегами Беном Гарді, Крістофером Ебботтом та Алексом Ро. Зараз актрисі приписують роман з Меттом Смітом, однак чи є в неї насправді почуття до нього, або інший хлопець — невідомо.

Колишній коханий Олівії Кук. Фото: Getty Images
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть цікаві факти про Метта Сміта — зірку серіалу "Дім дракона". На його рахунку дуже багато знакових ролей.