Ірина Фаріон посмертно отримає звання "Герой України"? Петиція до Кабміну набрала необхідну кількість голосів

Знаменитості

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Ірина Фаріон. Фото: facebook.com/farioniryna

Понад 25 тисяч українців підтримало ініціативу надати Ірині Фаріон найвищу державну відзнаку

Петиція про посмертне присвоєння звання “Герой України” Ірині Фаріон набрала необхідну кількість голосів. То чи отримає філологиня, яка боролася за українську ідентичність, але мала дещо сумнівну репутацію, — дізнавайтеся нижче!

24 липня на сайті Кабінету міністрів зʼявилася петиція із закликом посмертно присвоїти колишній народній депутатці України та ексвикладачці університету Львівська політехніка Ірині Фаріон звання “Герой України”. Громадська діячка багаторічно укріплювала позиції державної мови та продовжувала відстоювати українську ідентичність в умовах постійної культурної та інформаційної експансії рф. Ба більше, навіть попри погрози та цькування Ірина Фаріон незмінно продовжувала ідеологічну боротьбу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вже станом на 4 вересня петиція набрала необхідну кількість голосів, а саме — більше 25 тисяч. Це значить, що далі її розглядатиме уряд, аби вирішити, чи отримає Ірина Фаріон звання “Герой України” посмертно. Зазначимо, що це є найвищою державною відзнакою, яку вручають громадянам за визначний геройський вчинок або видатне трудове досягнення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше стало відомо, що везла у валізі Фаріон. Слідчі розповіли, що мовознавиця планувала взяти у свою останню подорож.