Натуральна блондинка та фанатка татуювань: цікаві факти про Софі Тренер — Сансу Старк з "Гри престолів"

Знаменитості

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Зірка "Гри престолів" Софі Тернер. Фото: Getty Images

Дізнайтесь більше про відому актрису та колишню дружину Джо Джонаса

Софі Белінда Тернер (у шлюбі Джонас) — британська акторка театру та кіно. Більшість людей знають її завдяки знаковій ролі рудоволосої Санси Старк у серіалі "Гра престолів". Нещодавно Софі розлучилась з чоловіком Джо Джонасом після низки скандалів та, за чутками, насолоджується новими стосунками з аристократом. Цікаві факти з біографії зірки та її особистого життя читайте далі!

11 цікавих фактів з біографії Софі Тернер

Цікаві факти про Софі Тернер. Фото: instagram.com/sophiet

Софі Тернер народилася 21 лютого 1996 року в Нортгемптоні. Вік — 28 років. Знак Зодіаку — Риби. Зріст — 175 см, вага — 57 кг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дівчина зростала у звичайній сім’ї. Її тато був бізнесменом, а мама працювала вихователькою в дитячому садку. Також актриса має трьох старших батьків.

З раннього віку Софі Тернер захоплювалася театром. Коли дівчині виповнилось 3 роки, вона почала грати в відомому театрі. Playbox Theatre Company.

Софі Тернер у "Грі престолів". Кадр з серіалу

У 2010 році Софі Тернер отримала роль Санси Старк, яка стала її дебютом на екрані. Участь у серіалі "Гра престолів" принесла їй всесвітню популярність, а ще три номінації на премію Гільдії кіноакторів Америки.

Фільмографія Софі Тернер також багато такими фільмами, як "Люди Ікс: Апокаліпсис", "Люди Ікс: Темний Фенікс", "Бойфренд з минулого" та "Сходи".

Софі Тернер у "Людях Ікс: Темний Фенікс". Кадр з фільму
Софі Тернер у стрічці "Бойфренд з минулого". Кадр з фільму

Щодо особистого життя Софі Тернер, у листопаді 2016 року вона почала зустрічатися з музикантом Джо Джонасом, а в жовтні 2017 року вони заручилися. Пара одружилася 1 травня 2019 року в Лас-Вегасі. У липні 2021 року Софі народила доньку Віллу, а в липні 2022-го другу доньку, ім’я якої тримають в секреті. У 2023 році стало відомо, що чоловік Софі Тернер подав на розлучення. Під час цього процесу сталось чимало скандалів. Наприклад, Джо Джонас незаконно заправ дітей Софі. Однак у 2024 році пара офіційно завершила процес розлучення та начебто врегулювала питання щодо дітей. Подейкують, що зараз Софі Теренр у стосунках із представником британського аристократичного роду Перегріном Пірсоном. Їх вистигли "підхопити" за поцілунками у Парижі.

Софі Тернер та Джо Джонас були разом 7 років. Фото: Getty Images
Ось так Софі Тернер та Джо Джонас святкували весілля. Фото: instagram.com/sophiet
Софі Тернер з новим коханим. Фото: соцмережі

Софі Тернер кілька разів з’являлась у кліпах. Зокрема актрису можна було побачити у відео на пісню "Oblivion" гурту Bastille, та кліпі на пісню "Sucker" гурту Jonas Brothers, учасником якого є її колишній чоловік.

Персонаж Софі Тернер Санса Старк відома своїм культовим рудим волоссям, тому багато шанувальників думали, що це справжній колір актриси. Але насправді Софі — натуральна блондинка!

Як зараз виглядає Софі Тернер. Фото: instagram.com/sophiet

А ще Софі Тернер справжня фанатка татуювань. Актриса зробила тату вовка на пам’ять про роботу у серіалі "Гра престолів" та дату 07.08.09, коли вона проходила кастинг на цю роль. Також зірка має кілька малюнків, які присвяченні її братам та мають дуже особисте значення для неї.

Софі Тернер зробила тату на честь "Гри престолів". Фото: соцмережі
Софі Тернер любить татуювання. Фото: соцмережі

Крім цього, Софі Тернер обожнює тваринок. Актриса участь у кампаніях, що пропагують добробут тварин, і підтримувала різні організації захисту тварин. А ще вона має собаку, яку звати Поркі Баскія.

Софі Тернер обожнює тваринок. Фото: instagram.com/sophiet

До того ж Софі Тернер озвучувала книги. Наразі вона озвучила персонажів у "Дівчина в дзеркалі" Лева Гроссмана та "Місто небесного вогню" Кассандри Клер.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть цікаві факти про актрису Дженнет Маккарді. Виявляється, зірка підліткових серіалів пережила домашнє насилля.