Ахтем Сеітаблаєв розповів, скільки йому платять за службу в ЗСУ: чи вистачає режисеру військової зарплати

Знаменитості

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Ахтем Сеітаблаєв. Фото: instagram.com/akhtemseit

Ахтем Сеітаблаєв зізнався, як балансує між службою в ЗСУ та кінематографом

Український режисер та актор Ахтем Сеітаблаєв, який розійшовся з молодою нареченою, відкрив завісу над тим, скільки він заробляє як військовослужбовець. Окрім того знаменитість розсекретив, яка його роль у Збройних силах України.

З початком повномасштабного вторгнення Ахтем Сеітаблаєв долучився до лав ЗСУ. Там він виконує важливу місію в управлінні комунікації штабу Командування Сил територіальної оборони. Про це Ахтем розповів в інтервʼю Славі Дьоміну.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сеітаблаєв вже понад півтора року служить у цьому підрозділі, зокрема займається документуванням подій війни. Режисер працює над освітніми проєктами, проводить аналітичні дослідження та знімає художні фільми.

Я останні півтора року проходжу службу в управлінні комунікації штабу Командування Сил територіальної оборони ЗСУ. Я художній керівник такого підрозділу "ТрО медіа", це неофіційна назва саме структури управління комунікації. Ми доволі багато їздимо скрізь, в тому числі лінією зіткнення. Ми створюємо те, що потім показуємо за кордоном, всередині країни. Це документалістика, освітні програми, аналітика і художні фільми,
— каже Ахтем Сеітаблаєв.

Щодо фінансової сторони служби, Ахтем зізнався, що його військова зарплата становить 21 тисячу гривень на місяць. Втім, це не єдине джерело його доходу. Режисер також займається викладанням, створює кіно- та телепроєкти, а також надає консультації. У сукупності ці активності приносять йому додатковий дохід, який може досягати 50 тисяч гривень щомісяця.

Зароблю з того, що знімаю, викладаю і консультую. Зарплата викладача — 12-15 тисяч гривень, гонорари за знімання більші. На місяць в середньому заробляю від 35-50 тисяч гривень. Стільки ж і витрачаю, відкласти не вдається,
— зазначив режисер.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше і сам Слава Дьомін зізнався, скільки заробляє щомісячно. Шоумен шокував зізнанням, що працює собі в мінус.