Соромилась своїх брів та пережила інсульт: цікаві факти про "матір драконів" Емілію Кларк

Знаменитості

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Емілія Кларк відома не тільки завдяки серіалу "Гра престолів". Фото: instagram.com/emilia_clarke

Дізнайтесь більше про зірку "Гри престолів"

Безумовно, роль у серіалі "Гра престолів", фінал якого сильно розчарував глядачів, принесла Емілії широку популярність і визнання. Проте, її таланти не обмежуються лише акторською грою. Емілія Кларк має багато інших досягнень і цікавих фактів у своїй кар'єрі, про які ми розповідаємо далі!

16 цікавих фактів з біографії Емілії Кларк

Біографія Емілії Кларк. Фото: instagram.com/emilia_clarke

Емілія Кларк народилась у Лондоні 23 жовтня 1986 року. Вік — 38 років. Знак Зодіаку — Скорпіон. Зріст актриси — 168 сантиметрів, а вага приблизно 50 кілограмів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Акторською грою Емілія Кларк цікавилась ще з дитинства. Її батько працював звукорежисером у театрі, а мати займалася бізнесом.

Кларк здобула театральну освіту отримала в Лондонському драматичному центрі (Drama Centre London), який закінчила у 2009 році. Під час навчання брала участь у кількох виставах Центру та знялася в телевізійній рекламі британської служби психологічної підтримки "Самаритяни" (Samaritans).

Емілія Кларк працювала офіціанткою, барменом та операторкою в кол-центр. Фото: instagram.com/emilia_clarke

Довгий час Емілія намагалась "пробитись" у велике кіно, аж поки у 2010 році вона не пішла на кастинг "Гри престолів". Це була доля. Адже Тамзін Мерчант, яка вже була затверджена на роль Дейєнеріс Таргарієн, відмовилася від участі в серіалі, тож її отримала Кларк. Роль "мати драконів" стала легендарною для Емілії та відкрила для неї двері в Голлівуд.

Поки Емілія навчалась та чекала свого зіркового часу, вона паралельно працювала на різних роботах. Актриса встигла побути офіціанткою, барменом та операторкою в кол-центрі.

Емілія Кларк отримувала 2 мільйони доларів за одну серію "Гри престолів". Скриншот

У 2017 році Емілія Кларк стала однією з найбільш високооплачуваних актрис на телебаченні. На той момент за один епізод в серіалі "Гра престолів" вона отримувала 2 мільйони доларів.

Роль в "Грі престолів" — це далеко не вся фільмографія Емілії Кларк. Ви також могли бачити актрису в таких фільмах та серіалах, як "Термінатор: Генезис", "До зустрічі з тобою", "Соло. Зоряні Війни. Історія", "Щасливого Різдва" та "Репродукція майбутнього".

Емілія Кларк у фільмі Соло. Зоряні Війни. Історія". Скриншот
Емілія Кларк у фільмі "До зустрічі з тобою". Скриншот
Емілія Кларк у фільмі "Термінатор". Скриншот

Також за плечима Емілії є кілька престижних нагород. В колекції Емілії — статуетки "Еммі" та "Сатурн" за найкращу жіночу роль другого плану в телесеріалі.

Цікаво, що Емілії Кларк пропонували роль Анастейші Стіл у відомому фільмі "50 відтінків сірого". Однак актриса відмовилася через наявність відвертих сцен, зважаючи на досвід у "Грі престолів".

Після завершення серіалу "Гра престолів" Емілія Кларк зробила собі маленьке татуювання. Актриса набила трьох драконів на руці, які символізують її героїню.

Окрім акторської майстерності, Емілія захоплюється музикою і має гарний голос. У 2013 році вона дебютувала на Бродвеї в постановці "Сніданок у Тіффані".

Емілію Кларк дражнили через її брови. Фото: instagram.com/emilia_clarke

Емілія Кларк — поліглотка. Актриса володіє французькою та німецькою мовами, а також трохи говорить на хінді.

У школі однокласники деякий час дражнили Емілію через густі брови. Дівчина комплексувала через це, однак зараз брови — це її візитівка.

У лютому 2022 року акторка висловила свою реакцію на російське вторгнення в Україну. У своєму Instagram зірка опублікувала фото зі своїм песиком та командою попереднього проєкту, де усі були одягнені у футболки з кольорами українського прапора. У підписі до фото вона висловила підтримку: "Моє серце розривається разом із багатьма іншими через страждання, біль і розбиті серця, які переживають мільйони людей в Україні".

Емілія Кларк підтримала Україну під час війни. Фото: instagram.com/emilia_clarke

Особисте життя Емілія Кларк не любить афішувати. З 2012 по 2013 вона зустрічалась з відомим голлівудським режисером і аніматором Сетом Макфарлейном. Потім Кларк приписували роман з колегою по "Грі престолів" Кітом Герінґтоном, однак між ними була лише дружба. З 2018 по 2019 рік Емілія зустрічалась з Чарлі Макдавеллом, однак їх роман тривав зовсім недовго, адже зараз він одружений з актрисою Лілі Коллінз.

Емілія Кларк та Кіт Герінґтон цілуються. Скриншот

Важка хвороба — ще одна важлива глава життя Емілії Кларк. У 2011 році під час роботи над серіалом "Гра престолів" в актриси сталась аневризма мозку, яка спричинила інсульт. Емілії зробили операцію, вона швидко повернулася на знімальний майданчик, але у 2013 ситуація повторилася. Друга операція була необхідною, адже аневризма значно збільшилася. На щастя, зірка змогла подолати цю хворобу й одужати.

Емілія Кларк ледь не загинула через важку хворобу. Фото: instagram.com/emilia_clarke
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть цікаві факти про Софі Тренер — Сансу Старк з "Гри престолів". Насправді актриса натуральна блондинка та фанатка татуювань!