Як доглядати за шкірою обличчя: поради від косметологині Белли Хадід та Дженніфер Еністон

Зіркова краса

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Белла Хадід. Фото: Getty Images

За словами експертки, особливо важливим є вечірній догляд

Раніше ми писали, який beauty-ритуал допоміг Одрі Гепберн зберегти молодість на довгі роки. Тепер же секретами краси поділилася і відома голлівудська косметологиня.

Серед клієнтів Джоанни Чех чимало знаменитостей, зокрема, Белла Хадід, Дженніфер Еністон, Кім Кардаш’ян та Кейт Бланшетт. Як експертка ставиться до “уколів краси” та що вважає важливим у догляді за шкірою обличчя, розповіло видання Independent.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підтримуйте еластичність м’язів

За словами Джоанни, якщо м’язам бракує еластичності, шкіра просто провисає. Якщо ж у шкіри є належна еластичність та рівень пружності, то у неї є прекрасна основа.

Так, Чех застосовує жорстку техніку “ляпаса” шкіри, яка стимулює приплив крові та підвищує еластичність м’язів. Через цю методику жінка навіть має кілька неприємних прізвиськ, які отримала від своїх знаменитих клієнтів.

Не поспішайте з уколами ботоксу

Експертка зауважила, що де б ви не робили ін’єкції, це спричинить ланцюгову реакцію на інші м’язи вашого обличчя. Як наслідок, вони також перестануть рухатися і стануть слабкішими.

Чех не радить починати робити цю процедуру до 36-38 років. Так, у цьому віці ми набуваємо форми обличчя, водночас до 30 років у людини ще є її “маленький дитячий жирок”. Також не варто робити ін’єкції ботоксу частіше ніж 1 раз на 8 місяців.

Зверніть увагу на вечірній догляд

Якщо у вас є 3-5 хвилин вранці, зробіть масаж обличчя. Так ви забезпечите лімфодренаж, знімете набряки та приготуєте обличчя до майбутнього дня.

Водночас вечірній догляд за шкірою обличчя Чех вважає найдієвішим. За її словами, ефективність кожного нанесеного ввечері beauty-засобу збільшується щонайменше на 20%.

Найважливішими косметичними продуктами Джоанна називає очищувальний засіб та тонік. Останній, на думку експертки, “контролює запалення”, під яким криються прищі, зневоднення, вугрі, нерівності тощо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, які голлівудські зірки чхали на гігієну та охайність. Про найбільших нечупар дізнавайтесь у цій статті.