Як найвдаліше висловити повагу та вдячність ветерану війни? 5 запитань Олександру Швачці

Новини ТВ-шоу

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Ветеран російсько-української війни Олександр Швачка. Фото: Новий канал

Нині кожен має знати відповіді на ці запитання

За лаштунками зйомок проєкту Нового каналу «єПитання» ветеран російсько-української війни, ведучий проєкту «Ранок у великому місті» на телеканалі ICTV2 поділився думками щодо найбільш поширених у суспільстві тем про військових. Він дав відповіді на найпоширеніші запитання, які сьогодні турбують багатьох українців.

У новому сезоні інтелектуально-розважального шоу «єПитання» з Лесею Нікітюк побачимо дві програми з ветеранами та ветеранками російсько-української війни. Їх мета – не лише показати українцям нових героїв нашого часу, а й допомогти чутливій взаємодії між цивільними та військовими. Один з цих випусків вийшов в ефірі Нового каналу 16 вересня.

Шоу “єПитання” на Новому каналі: новий випуск з ветеранами. Фото: Новий канал
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перша команда гравців на 100% складалася з ветеранів, а в команді телеведучих зіграв зірка ICTV2, український доброволець, воїн десантно-штурмових військ, який втратив нижню кінцівку під час оборони Київщини, Олександр Швачка. Після протезування та реабілітації він став не лише амбасадором адаптивного спорту, а й першим на українському телебаченні ведучим-ветераном. За лаштунками Новий канал поставив Олександру 5 найпоширеніших запитань про військових, які турбують цивільних.

1. Як ви ставитеся до того, коли незнайомі люди зупиняють на вулиці й дякують? Чи навіть обіймають?

Я однозначно ставлюся до такого позитивно. Це свідчить про те, що в нас свідоме суспільство. І ми справді все робимо правильно та не дарма,
- впевнений Олександр Швачка.

2. Як пояснювати дітям, чому в чоловіка чи жінки протез замість кінцівки або ж інші ушкодження тіла?

Якщо змоделювати ситуацію, що дитина на вулиці починає вголос запитувати: «Чому в дяді залізна нога?», то тут 100% мають включатися батьки. Вважаю, що треба пояснювати: «Він втратив кінцівку або ж здоров’я, захищаючи тебе від поганих людей, від росіян». Вважаю, що дорослі мають казати, що пишаються такими людьми. Аби діти розуміли, що захищати свою батьківщину – це справа честі та гідності. Будь-який чоловік має бути готовий боронити сім’ю та країну. І, звісно, для того, аби діти в майбутньому не робили тих помилок, які робило наше покоління – не підтримували жодного контакту з росіянами.
..
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

3. Що відчуваєте, коли вам відчиняють двері в магазин чи метро?

Мені однозначно приємно. Я це сприймаю, насамперед, як знак поваги. Тому, якщо у вас є можливість допомогти таким чином людині з протезом чи будь-якому військовому, не сумнівайтеся,
- закликає ветеран.
Телеведучий та ветеран війни Олександр Швачка. Фото: Новий канал

4. Чи комфортно, коли вас виділяють серед інших людей у буденних послугах? Наприклад, надають знижку в магазині, приносять «нульовий» чек у закладі, забезпечують безкоштовну поїздку в таксі?

Я не вбачаю в цьому нічого поганого. Якщо людина чи бізнес таким чином хочуть віддячити, то дайте таку можливість. Це може бути важливо для них,
- вважає військовослужбовець.

5. Як, на вашу думку, найвдаліше висловити свою повагу та вдячність – словами, жестом, ще якось?

Найперше та найлегше – просто кивнути головою, поклавши руку на серце. Або можна долонями зробити серденько й показати військовому. Чи навіть просто сказати «дякую» та усміхнутися. Також, якщо хочете, завжди можете підійти й запитати, чи можна потиснути руку та обійняти. Не бійтесь. Якщо для людинм така дія буде комфортна і принесе позитив вам обом, то чому ні. Варіантів подякувати військовому чи ветерану багато. Головне – не забувати, що завдяки їхнім вчинками цивільні мають можливість продовжувати працювати та жити в нашій Україні,
- наголошує Олександр Швачка.

Вмикайте інтелектуально-розважальний проект «єПитання» з Лесею Нікітюк щопонеділка о 20:00 на Новому каналі! А випуск шоу з Олександром Швачкою, Олександром Педаном, Оксаною Гутцайт, Сергієм Лиховидою та ветеранами й ветеранкою повномасштабної війни дивіться на YouTube-каналі Нового.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, що в новому випуску шоу Леся Нікітюк з’ясовувала, як правильно дякувати нашим воїнам. Зіркова телеведуча впевнена, що говорити про війну та волонтерство зараз потрібно на кожному кроці!