Чекати лінійки на 1 вересня чи краще не наражатись на небезпеку: чи проводитимуть лінійки у школах цьогоріч

Важливо знати

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Лінійка на 1 вересня. Фото: z.te.ua

Чи варто чекати лінійки на 1 вересня цього року?

За кілька днів школярі вирушать за шкільні парти. Більшість з них чекає цього дня, як урочистого свята. Проте чи будуть проводитися лінійки у школах у 2024 чи буде формат, як минулого року, розповідаємо далі.

1 Вересня 2024 припадає на неділю, отже, згідно з постановою КМУ № 841 від 23 липня навчальний рік почнеться з 2 вересня. Обласним та Київській міській військовим адміністраціям разом із засновниками закладів освіти важливо забезпечити організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації в кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Школярі з 1 вересня навчатимуться по-новому. Зміни будуть особливо помітними у перших класах. Відтепер наповнюваність в класах не повинна перевищувати 24 учнів.

Зазвичай день Знань розпочинається з урочистих лінійок, які проводяться у шкільних дворах або актових залах. На лінійках підіймають прапор, лунає гімн України, виступають з промовами директори шкіл, почесні гості, а також першокласники.

Традиційна лінійка буде на розсуд адміністрації навчального закладу, а це зазвичай час з 8:00 до 12:00. У воєнний час школам рекомендують утриматися від святкових лінійок з нагоди 1 вересня, адже найважливіше - безпека дітей та персоналу. Традиційну святкову лінійку можливо замінити на прогулянки визначними місцями рідного краю, екскурсії, квести та подорожі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цікаво, що у різних країнах діти починають навчальний рік не лише 1 вересня. Дата початку навчання відрізняється, як і вік школярів.