Чи можна зберігати хліб в пакеті з пекарні? Куди його насправді класти, щоб довго не черствів

Їжа

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

tasteof.com.ua / Правильний спосіб зберігання

Куди його найкраще класти

Ми розповідали, чи потрібно насправді класти горілку в морозильну камеру. Тепер поговоримо про те, чому паперовий пакет – не найкращий друг вашого хліба.

Хто з нас не стикався з тим, що свіжоспечений хліб вже наступного дня стає твердим і несмачним? Причин такого швидкого черствіння може бути багато, але одна з найпоширеніших – неправильне зберігання. Часто найкращим варіантом здається паперовий пакет, у який хліб кладуть у пекарні. Однак, це далеко не так.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому папір – не найкращий вибір для хліба?

Целюлоза, з якої виготовлений папір, має пористу структуру. Ця структура дозволяє паперу активно вбирати вологу. Коли ви кладете свіжий хліб у паперовий пакет, папір починає витягувати вологу з м'якушки, що призводить до швидкого висихання і черствіння хліба.

Паперовий пакет не забезпечує герметичного середовища, необхідного для збереження свіжості хліба. Повітря вільно циркулює всередині пакета, що прискорює процес окислення і втрати вологи.

Чим замінити паперовий пакет?

  • Хлібниця – це найкраще рішення для зберігання хліба. Вона забезпечує оптимальний рівень вологості всередині, що дозволяє хлібу залишатися свіжим набагато довше.

  • Лляний або бавовняний мішечок. Ці натуральні тканини дозволяють хлібу дихати, але при цьому не вбирають вологу так сильно, як папір.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб зберегти свіжість і смак хліба, варто відмовитися від звички зберігати його в паперових пакетах. Вибирайте більш підходящі варіанти. Також ми розповідали, як зберігати розрізаний кавун.