Ці помилки перетворять шашлик на катастрофу: їх роблять навіть досвідчені шашличники

Кулінарні підказки
658

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Секрети апетитного шашлику. Фото: rbc.ua

Ці дії руйнують смак шашлику

Шашлик – це справжнє свято смаку, але навіть досвідчені кулінари можуть припуститися помилок, які зіпсують всю страву. Ми розповідали, що не варто додавати у борщ. Тепер поговоримо про шкідливі шашличні поради, які багато хто вважає істиною, тому повторює це раз за разом. 

Це три поширені міфи. Разом із Pixelinform розберемося, чому не варто поливати м'ясо маринадом під час смаження, чому розмір шматків має значення і чому тривале маринування не завжди добре.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Міф про маринад під час смаження

Коли ми поливаємо м'ясо маринадом на розпечених вуглинках, відбувається миттєве випаровування рідини, що призводить до утворення твердої скоринки. Ця скоринка не тільки перешкоджає проникненню маринаду всередину м'яса, але й може містити шкідливі речовини.

Розмір має значення

Шматки м'яса різного розміру пропікаються нерівномірно. Дрібні шматочки можуть пересохнути, а великі залишитися сирими всередині.

Золота середина маринування

Довге маринування не завжди гарантує соковитість. Надлишок маринаду може зробити м'ясо занадто м'яким і безформним, а також вплинути на його смак.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тож для ідеального шашлику замаринуйте м'ясо заздалегідь, наріжте його на однакові шматочки і смажте на середньому вогні, періодично перевертаючи. Також ми розповідали, чому ваші котлети виходять сухими.