Чим “кавун-дівчинка” відрізняється від “хлопчика”: ви цього не знали

Їжа
1 027

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

grivna.ua / Ви цього про кавун точно не знали

Поширені міфи про кавуни

Ми розповідали, чому кришиться вершкове масло. Тепер поговоримо про справжнісінький символ літа - кавун. Є навіть День кавуна, який відзначають 3 серпня.

Кавун – солодкий родич огірка та гарбуза. Є чимало поширених міфів про цей плід. “Хочу” розповідає про два найпоширеніші.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Помилкові міфи про кавун

Кавун не можна їсти сирим

Це вже давно не правда. Річ у тім, що батьківщиною кавунів є пустеля Калахарі в Південній Африці. У Європу їх завезли всього 700-900 років тому. І кавуни тоді не їли свіжими - через довгу дорогу, яку переживали плоди, це було просто небезпечно. Тому кавуни їли лише після тривалого варіння в цукровому сиропі з прянощами і перцем. Навіть коли кавуни прижились на городах і почали рости у нас, їх ще довго не вживали свіжими.

Кавун - ягода

Це дуже поширений міф. Насправді ж, плід кавуна – це багатонасіннєва соковита гарбузина. За будовою плід схожий на ягоду, але ботаніка чітко визначає, що це не так.  “Хлопчики” і “дівчатка”

Це твердження начебто пояснює, як обирати кавун - начебто у “дівчаток” менше кісточок і вони солодші. Але це неправда, адже кавун - однодомна рослина, на якій є і чоловічі, і жіночі квітки, але плоди утворюються лише на жіночих.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кавун дуже смачно їсти влітку. Також ми розповідали, як приготувати з нього смачне морозиво.