Цю картоплю навіть чистити не потрібно: дивовижний рецепт для ледачих кухарів (ВІДЕО)

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Скриншот з відео / Чудовий рецепт гарніру з картопельки

Картопелька виходить неймовірно смачною та ароматною

Ми розповідали, як із кабачків приготувати апетитну фрітату на сніданок. Тепер ділимось рецептом дуже смачної молодої картопельки. Його краса в тому, що можна використати найдрібнішу картоплю, і навіть чистити її не потрібно.

Як запекти картоплю особливо смачно та ароматно, розповіла кулінарна блогерка Жанна Решетицька. Простота та швидкість приготування цієї страви роблять її ідеальною для літнього вечора, коли не хочеться довго стояти на кухні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • Молода картопля (розміром з волоський горіх) - скільки завгодно

  • Часник 

  • Сіль

  • Зелень (петрушка, кріп, цибулька) 

  • Олія (оливкова, соняшникова)

Спосіб приготування:

  1. Картоплю ретельно промийте під холодною водою, щоб видалити всю землю та зайву шкірку. Чистити картоплю не потрібно. 

  2. Зріжте биті або пошкоджені частини. Перекладіть картоплю в миску, додайте сіль, подрібнений часник або пропущений через прес, а також олію. 

  3. Добре перемішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися. Викладіть картоплю одним шаром у форму для запікання. 

  4. Відправте в розігріту до 180°C духовку і запікайте протягом 40-50 хвилин. Час може трохи варіюватися залежно від розміру картоплі та особливостей вашої духовки.

  5. Через 30 хвилин після початку запікання відкрийте духовку і переверніть картоплю виделкою. Це допоможе їй рівномірно пропектися і утворити хрустку скоринку з усіх боків.

Трохи остудіть готову картоплю, посипте дрібно нарізаною зеленню і подавайте до столу. Також ми ділились вдалим рецептом заготівлі на зиму ягід.