Чому картопля виростає кривою та потрісканою? Розбираємо найбільші помилки дачників

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ШІ / Секрети вдалого врожаю картоплі

Чому картопля деформується?

Хто з нас не мріє про великий урожай рівної та красивої картоплі? він буде гарно зберігатись, особливо, якщо знати про один секрет. 

Однак часто буває так, що замість ідеальних бульб отримуємо деформовані, тріснуті або взагалі хворі. Разом із ProstoWay розберемося в основних причинах, які можуть призвести до деформації картоплі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Погода – непередбачуваний фактор

Цей фактор не залежить безпосередньо від дачника. Якщо після тривалої посухи раптово випадає багато опадів, картопля може не встигнути адаптуватися до таких змін і почати деформуватися. Тривала спека і відсутність дощів також негативно впливають на ріст картоплі. Бульби можуть стати дрібними і нерівними.

Хвороби картоплі

Різні грибкові та бактеріальні захворювання, такі як парша, чорна ніжка, гниль, можуть призвести до деформації і пошкодження бульб. Якщо картоплю не обробляти від хвороб, ризик зараження значно зростає. І це перша помилка, яка залежить від догляду.

Неправильне внесення добрив

Занадто велика кількість азотних добрив може спровокувати активне зростання бадилля на шкоду бульбам. Дефіцит бору також негативно впливає на формування бульб і може призвести до їх деформації.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Знаючи про це, ви зможете уникнути багатьох проблем і виростити здоровий і багатий урожай картоплі. Також ми розповідали, чим варто підживити помідори.