День пам’яті апостола Фоми: потужні молитви, які слід прочитати в моменти зневіри чи сумнівів (+ВІДЕО)

Усі свята

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

День Апостола Фоми - молитва про вирішення життєвих труднощів Фото: canva.com

Ми зібрали найбільш сильні тексти, до яких віряни вдаються, щоб справитися з життєвими негараздами

6 жовтня християни згадують апостола Фому (раніше ця дата відзначалась 19 жовтня). І оскільки у цей день віряни часто звертаються до святого з проханнями, ми зібрали потужні молитви до апостола Фоми, які мають бути під рукою. Тексти та відео — вже в нашій статті. А ще більше цікавих матеріалів шукайте в нашому розділі “Свята“.

Нагадаємо, святий Апостол Фома, також відомий як Фома Невіруючий, був одним із дванадцяти апостолів Ісуса Христа. Він увійшов в історію через сумніви щодо воскресіння Христа, доки не побачив Його на власні очі та не доторкнувся до Його ран. Після цього Фома повірив і проголосив свою віру словами: "Господь мій і Бог мій!". За переказами, після вознесіння Ісуса, Фома вирушив проповідувати християнство в різні країни, навернувши у віру величезну кількість людей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Однак дотепер для багатьох святий є символом віри через сумнів. Тому до апостола Фоми зазвичай звертаються у найскладніші періоди життя, у часи зневіри, відчаю, суму, просячи про допомогу, а заодно й рефлексуючи про те, що турбує в цей момент, каючись в гріхах та просячи знайти внутрішню силу для підкорення обставин. Аби ви не втрачали час на пошуки відповідного контенту, ми зібрали далі сильні молитви до апостола Фоми, які варто прочитати у день його пам’яті й не тільки.

Молитва до святого апостола проти зневіри та труднощів Фоми Фото: відкриті джерела

Молитва до святого апостола Фоми

Всесвятий апостоле Фома, вірний посланцю Христової милості!

Молимося перед тобою у покорі та вірі, згадуючи твоє блаженне невірство, яке стало джерелом нашої віри в Воскреслого Господа Ісуса Христа. Ти, святий апостоле, став прикладом для нас, як навіть найсильніші сумніви можуть бути подолані вірою у Живого Бога.

Молимося, щоб твій приклад навчив нас вірити й надіятися навіть у найтемніших моментах нашого життя. Поможи нам, як і тобі допомогли, відкривати істину Воскресіння та вічного життя Бога.

Святий апостоле Фомо, моли Бога за нас перед Престолом, щоб наша віра стала міцнішою, а душі наші наповнилися благодаттю та миром. Амінь.

Сильна молитва до святого Фоми

Святий Фомо, благодатний Апостолю,

Я звертаюся до тебе зі смиренням і покорою. Ти, хто був вірним учнем Ісуса Христа, Знаєш, як тісно пов'язана людська природа з помилками. Допоможи мені, святий Фомо, Усвідомити свої неправильні дії та помилки. Дай мені мудрість і сили, Щоб пізнати правду і направити свої кроки. Святий Фомо, ти був призваний сумлінністю, Ти був учнем, що сумнівався, але шукав істину. Пролий на мене благодать своєї мудрості, Щоб я міг виправити свої помилки та зрости духовно. Захисти мене від спокуси самозадоволення, Допоможи мені бути пильним і справедливим. Святий Фомо, прийми мої молитви та прохання, І покажи мені шлях до правди і спасіння.

Молитва до апостола Фоми: текст

О, святий апостоле Фома! Молю тебе: збережи нас молитвами своїми від спокус диявольських і думок гріховних, допоможи нам, рабам Божим. Дай нам допомогу свою під час зневіри, щоб не піддавалися спокусі, а неухильно слідували заповідям Господнім. Моли Бога за нас, щоб змогли ми увійти в Царство Небесне. Допоможи нам прожити наше життя гідно і в здоров’ї. Амінь.

Сильна молитва до святого апостола Фоми у часи зневіри Фото: pixabay.com

Сильна молитва до святого апостола Фоми у часи зневіри

О милосердний Боже, дай мені палко прагнути, розважливо шукати, по-справжньому розпізнавати та досконало виконувати все, що миле Тобі, задля слави й честі Твого Святого Імені. Впорядкуй моє життя, Господи мій! Даруй мені збагнути, чого Ти від мене чекаєш. Наділи мене міццю чинити Твою волю як слід задля спасіння душі моєї. Вчини, о Господи, мій Боже, аби я уникнув звеличення у хвилини успіху і пригнічення у час скорботи. Нехай найбільшу радість мені завжди справляє те, що веде мене до Тебе; не дай мені засмучуватися з приводу втрати того, що мене від Тебе віддаляє. Не хочу подобатися нікому, крім Тебе; не боюся розчарувати нікого, крім Тебе. 

Нехай усе, що проминає, не має для мене жодного значення; дозволь мені дбати лише про вічне. Нехай кожна радість без Тебе буде для мене обтяжливою. Не бажаю нічого, крім Тебе! Нехай кожна праця на Твою славу, о Господи, стане для мене відпочинком; а кожен відпочинок, позбавлений Твої присутності, стане тягарем для мене.  Навчи мене, мій Боже, скеровувати своє серце до Тебе, щоби в своїх немочах я відчував жаль за гріхи і ніколи не втрачав бажання змінити своє життя. Господи, навчи мене коритися без бунту; зносити злидні без зневіри; жити у чистоті без жалю; бути терпеливим без скарг; бути покірним без вдавання, веселим, але не легковажним; зрілим, але ніколи похмурим; дотепним, але без нахабства.

О Господи, мій Боже, даруй мені боятися Тебе, та не втрачати надію, бути справжнім без підступу, чинити добро без самовпевненості; докоряти ближніх моїх без нахабності та без лицемірства давати їм добрий приклад. Дай мені, Господи Боже, пильне серце, яке жодна примхлива думка не зможе відвернути від Тебе. Дай мені благородне серце, яке жодне недостойне бажання не може принизити. Дай мені рішуче серце, яке жоден злий намір не може відвернути від мети. Дай мені непохитне серце, яке жодна скорбота не здолає. Дай мені стримане серце, яке жодна жорстока пристрасть не може поневолити. Дай мені, Господи, Боже мій, розуміти і з ревністю шукати Тебе; бути мудрим, коли я Тебе знайду. Дозволь, щоби я очистився завдяки стражданням, які маю тут, на землі; зміг використати Твої дари на шляху до Твого Царства, і там тішитися радістю споглядання Тебе! Бо Ти, живеш і царюєш, Боже, навіки. Амінь.

Молитви до апостола Фоми: відео

Також дивіться далі кілька відео з молитвами до апостола Фоми, якщо даний формат вам більше підходить.

Не пропустіть також сильну молитву за воїнів ЗСУ, що зараз на війні. Потужний текст ви можете знайти за посиланням.