Процес схуднення буде вічним: ніколи не їжте ці продукти ввечері (СПИСОК)

Дієти та харчування

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Певні продукти мають різний вплив на наш організм. Тому, якщо у ваших планах похуднути, варто знати, які з продуктів необхідно обмежити або виключити зовсім.Останній прийом їжі залежить від розпорядку людини і від того, коли вона лягає спати.

Однак він не повинен бути пізніше ніж за 3 години до сну. Широкий спектр продуктів необхідний у щоденному раціоні, проте певні продукти після 18.00 можуть погано впливати на організм, розповідає focus.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

"Швидкість, із якою організм перетравлює їжу та засвоює поживні речовини, не знижується різко, коли годинник б'є певний час. Однак у більшості з нас рівень фізичної активності ввечері знижується, що впливає на ефективність спалювання калорій. Зокрема, деякі дослідження показують, що пізній прийом їжі може порушити циркадні ритми, впливаючи на метаболічні процеси, і що раннє завершення останнього прийому їжі краще як для контролю ваги, сну, так і для довголіття", — каже дієтологиня, експертка з функціональної медицини Роуз Фергюсон.

9 продуктів, які не варто їсти після 18.00.

Жирні сири

Горгонзола, таледжіо, маскарпоне, брі, камамбер — справжня насолода для любителів сиру, але час їх перетравлення до 5 годин, а це  величезне навантаження на травну систему. Ввечері краще надати перевагу свіжим нежирним сирам, таким як рікота або кисломолочний сир.

Жирне м'ясо

Жирне м'ясо важко перетравлюється і вживаючи на ніч, може спричинити важкість у шлунку та позбавити сну. Краще їсти нежирне м'ясо, курку або індичку, невеликим порціям бобових або яйцям.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Смажена їжа

Щоб уникнути розладів травлення чи печії обирайте страви приготовані на пару або запечені.

Гострі продукти

"Гостра їжа може не тільки спричинити розлад шлунка, а й підвищити температуру тіла, через що вам буде складніше заснути", — каже Роуз Фергюсон. Уникайте перцю та чилі й замість цього приправте вечірні страви ароматними травами, такими як петрушка, шавлія, орегано, розмарин і базилік.

Капуста

Звичайна білокачанна капуста багата на корисні поживні речовини, один мінус - засвоюється до 5 годин. Це ж стосується і броколі, брюссельської та цвітної капусти також.

Риба в олії

Жирна риба (лосось, оселедець, скумбрія) створює велике навантаження на травлення, а олія подвоює його. Уникайте вживання цих продуктів увечері, краще обрати  філе білої риби, наприклад тріски або хека.

Морозиво

Морозиво містить велику кількість калорій, які ми просто не зможемо спалити ввечері, а їхній надлишок відкладається на талії та животі. Зокрема, цукор викликає стрибки глікемії. Якщо вам усе ж таки дуже хочеться  з'їсти морозиво, обирайте сорбети які не містять цукру або свіжі сезонні фрукти.

Шоколад

Шоколад містить стимулятори, які не дають нам заснути, саме тому не варто їсти його у вечірній час. Якщо шоколад молочний, він багатий на жири та навантажує печінку. "Шоколад містить не тільки кофеїн, а й теобромін, ще один стимулятор, який може збільшити частоту серцевих скорочень і порушити сон", — розповідає Роуз Фергюсон. Замініть його гірким шоколадом без цукру.

Овочеві салати

Салати зі свіжими  сирими овочами, що важко перетравлюються, краще споживати  на обід. До вечора, коли травлення за інерцією може сповільнитися, різноманітні сирі овочі можуть почати бродити вже в шлунку, спричиняючи здуття живота, а також поганий сон.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Раніше ми писали скільки дозволяється вживати солодкого на день. Професійний тренер розповість чим це може загрожувати вашому здоров'ю.