Користь, смак і насолода: всі переваги помідорів для організму

Дієти та харчування

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Користь помідорів. Фото: news.gotoshop.ua

Помідори надзвичайно смачні та корисні для організму людини

Найкращий літній салат з помідорів, до омлету, з рибою чи м’ясом, на підсмаженій грінці з яйцем, лососем та спаржею і тоненька скибочка помідора. Страв з цього чудового овочу може бути безліч, а в Італії навіть морозиво є з томатами.

Помідори мають дуже багато корисних поживних речовин та вітамінів. Чим вони корисні та чому варто додати їх до свого раціону, особливо у сезон, розповідає доктор медичних наук Пунам Сачдев для webmd.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чим корисні помідори

Імунна система. Томати багаті на лікопін, який надає їм яскраво-червоний колір та допомагають захистити клітини від пошкодження.

Серце. Допомагають знизити холестерин та кров'яний тиск і покращують роботу серця.

Очі. Томати багаті на лютеїн і зеаксантин, які захищають очі від синього світла, створюваного смартфонами та комп’ютерами, вберігають очі від втоми і зменшують головний біль від напруги очей.

Легені. Корисні для людей, які мають астму..

Судини. Помідори можуть знижувати ризик інсульту, полегшити запалення, підвищити вашу імунну систему, знизити рівень холестерину та запобігти згортанню крові.

Зуби. Томати допомагають при захворюваннях ясен, гінгівіті та пародонтиті.

Депресія. Томати є чудовим антидепресантом. У плодах міститься велика доза серотоніну і тіаміну – гормонів щастя, які допомагають побороти депресію і поліпшити настрій.

Вітаміни. Помідори багаті на вітаміни A, B2, B6, PP, E, а також дуже рідкісний вітамін К, яблучна, лимонна і винна кислота.

Коли не можна вживати помідори

  • При хворобі жовчних шляхів;

  • алергії;

  • хворобах нирок;

  • проблем з суглобами;

  • виразці;

  • гастриті.

Помідори надзвичайно корисні для схуднення та боротьби з зайвими кілограмами. Вони зменшують набряки, виводять з організму токсини, покращують травлення і малокалорійні. Крім того, користь помідорів для схуднення пояснюється їх здатністю регулювати обмін речовин, вони мають сечогінну і жовчогінну дію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, чому у помідорів непроста історія. Цікаві факти про томати дізнавайтеся тут.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.