Дмитрівська поминальна субота 2024: головна молитва, яку читають в цей день (+ВІДЕО)

Усі свята

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

Молитва в Дмитрівську поминальну суботу: текст молитви та відео Фото:canva.com

Цього дня християни України моляться за спочилих рідних…

Дмитрівська поминальна субота 2024 — особливий день в церковному календарі жовтня для вірян. Тож ми підготували інформацію, що знадобиться сьогодні релігійним людям. У цій статті — головна молитва в Дмитрівську поминальну суботу з відео.

Нагадаємо, що після переходу ПЦУ та УГКЦ на новий календар, свято великомученика Дмитра Солунського припадає на 26 жовтня. Тож тепер Дмитрівська поминальна субота 19 жовтня, в останню найближчу до свята суботу.

Цього дня віряни відвідують храми, де проводиться літургія та панахида, моляться за упокій душ своїх рідних, близьких і всіх померлих. Під час богослужіння читаються спеціальні молитви за спокій їхніх душ, а віряни приносять до храму поминальні записки з іменами покійних, запалюють свічки пам’яті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після церкви багато хто йде на кладовище, щоб навести лад на могилах своїх родичів, запалити свічки та покласти квіти. Це також час для тихої молитви вдома, якщо не вдалося відвідати храм, та згадки про добрі справи покійних. Також українці часто влаштовують скромні поминальні обіди зі спеціальними стравами, де з рідними та близькими згадують покійних родичів. Головна мета Дмитрівської поминальної суботи — це молитва за спокій душ покійних і збереження пам'яті про них у серцях їхніх нащадків.

Поминальна молитва в Дмитрівську суботу 2024: текст та відео Фото: canva.com

Поминальна молитва в Дмитрівську суботу 2024

Молитва в Дмитрівську поминальну суботу читається з важливою метою: так рідні просять милості у Бога, щоб душі віднайшли спокій та продовжили свій шлях у Царстві Небесну. Тож цього дня варто проказати наступні слова.

Молитва за всіх небіжчиків

Упокій, Господи, душі спочилих слуг Твоїх: батьків моїх (імена), родичів моїх (імена), благодійників моїх (імена), і всіх тих, хто поклав життя своє за волю України (імена), і всіх християн, і всяку душу, яка спочила і Твоєї Милости потребує, і прости їм всі провини їхні, вільні й невільні, і подаруй їм Царство Небесне, і створи їм вічну пам’ять. Амінь.

Також не пропустіть важливу інформацію про те, що можна і не можна робити в Дмитрівську поминальну суботу.