Домашній ліфтинг-масаж: як можна самостійно швидко та ефективно привести обличчя в порядок (ВІДЕО)

Догляд за обличчям і тілом

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Як самостійно робити ліфтинг-масаж обличчя. Фото: freepik.com

Набридли мішки під очима та набряки з ранку? Контури обличчя «попливли» і не тішать чіткістю? Вам терміново потрібен цей ліфтинг-масаж обличчя від відомої фітнес-тренерки, який легко зробити вдома

Масаж обличчя – це відмінний засіб від багатьох вікових (і не лише) проблем, які виявляються саме на нашому обличчі. Так, більшості з нас ліньки виконувати тренування, робити масажі та домашні процедури вдома самостійно. Але повірте, щоденний масаж всього на 5 хвилин не забере у вас часу, а результат не просто здивує, а вразить! А заощаджені на відвідуванні косметолога кошти ви зможете витратити на гарну косметику.

Про такий швидкий і простий ліфтинг-масаж обличчя розповідає джерело Glavred. А поділилася ним відома фітнес-тренерка Аніта Луценко. З ранку багатьох турбують набряки та опухлість обличчя. Зазвичай це викликано затримкою води в організмі, але з віком може виявлятись і довільно. Аніта розповіла в подробицях і показала, як вона робить цей щоранковий масаж, після якого виходить із дому красивою та сяючою!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що дає ліфтинг-масаж?

Ліфтинг-масаж обличчя спрямований насамперед на усунення набряклості. По суті, це лімфодренажний масаж, який сприяє відтоку лімфи та зайвої рідини із тканин обличчя. Завдяки усуненню набряклості зникають мішки під очима, контури обличчя стають чіткішими, а лінії вилиць, носа та підборіддя – тоншими. Якщо робити такий масаж регулярно, це додатково покращить циркуляцію лімфи та крові, доставку всіх корисних речовин у глибинні шари шкіри та відмінно омолодить обличчя.

Основні правила ліфтинг-масажу обличчя

Збираєтеся робити ліфтинг-масаж обличчя вдома? Не забудьте про ці правила.

  1. Ретельно очистіть шкіру обличчя та шиї, добре вимийте руки. Не можна допускати, щоб на шкірі залишалася косметика, пил і бруд. Це може призвести до потрапляння патогенних мікроорганізмів у шкіру та розвиток інфекції. Найкраще масаж обличчя робити після душу, а якщо робите також масаж шиї та зони декольте, то можна прямо в душі.

  2. Масаж не можна виконувати на суху шкіру, інакше є ризик розтягнути та травмувати її. Аніта Луценко робить масаж на основі свого улюбленого засобу для вмивання на вологе обличчя. Можна також використовувати спеціальні засоби для масажу – рідкі креми, сироватки та олії, щоб покращити ковзання пальців по шкірі.

  3. Якщо на обличчі є зони з сильним вугровим висипом або акне, при масажі краще їх уникати. Інакше можна посилити ці прояви та поширити інфекцію далі по шкірі.

  4. Рухи повинні бути достатньо інтенсивними для досягнення результату, але в жодному разі не травмуючими. Якщо відчуваєте біль, зменшіть тиск на шкіру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Робіть масаж за масажними лініями. Ліфтінг масаж обов'язково робиться знизу вгору. Рухайтеся так:

  • від середини грудей догори і до зовнішніх боків шиї;

  • від середини підборіддя до вух по лінії щелепи у напрямку до вух;

  • знизу вгору по спинці носа і в сторони вздовж по вилицях до скронь;

  •  від центру чола до скронь та вгору до волосся;

  • від внутрішнього куточка ока до зовнішнього.

Після процедури змийте залишки косметики, яку ви використовували для масажу, нанесіть тонізуючий засіб та зволожуючий крем. Добре, якщо він буде із заспокійливим або охолоджуючим ефектом, щоб прибрати почервоніння після масажу.

Ліфтинг-масаж обличчя від Аніти Луценко

Ну що, ви підготувалися до масажу? Він триває лише 5 хвилин, і Аніта Луценко робить його вранці для зняття набряклості. Вона стверджує, що контур обличчя прямо на очах стає чіткішим, лінії – тоншими та гострішими. Зникають припухлості та набряки, шкіра сяє здоровим кольором.

Пропонуємо вам подивитися це відео та повторити все за Анітою.

 

Коли і як часто можна робити масаж обличчя?

Ліфтинг-масаж обличчя можна робити і вранці, і ввечері. Але якщо вас турбує набряклість після ночі, варто робити його саме з ранку, перед виходом із дому. Масаж з ранку може виконуватися інтенсивніше. А якщо вирішили робити його вечорами, стримайте тиск на шкіру, виконуйте рухи плавніше, щоб м'язи розслабилися. Вечірній масаж теж покращує циркуляцію крові та лімфи, і змусить нічний крем діяти ефективніше.

Як часто? Все залежить тільки від вас: якщо не лінуєтеся, робіть масаж щодня. Результат від регулярних домашніх процедур ліфтинг-масажу ви побачите відразу після виконання. А вже за тиждень помітите, що овал обличчя підтягнувся, контури стали чіткішими і навіть зникли зморшки! Якщо щодня робити масаж обличчя не хочеться, виконуйте його щонайменше через день або хоча б тричі на тиждень.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ми часто ігноруємо домашні процедури, думаючи, що косметолог в салоні зробить їх краще. Але якщо увести в звичку регулярні масажі обличчя, ви продовжите молодість – і без витрат на кардинальні втручання! А додатково можна зробити ліфтинг-макіяж обличчя – нагадуємо, ми писали про нього раніше.