Два інгредієнти перетворять сметану на апетитний домашній “майонез”: рецепт розкішного соусу для салатів

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Рецепт смачного майонезу. Фото: ШІ

Такий “майонез” приготувати дуже просто

Для багатьох салатів потрібен майонез. Без нього не обходиться закуска з крабовими паличками, яку всі так люблять. Однак магазинний майонез часто не має гарного складу.

“Хочу” розповідає, як приготувати домашній майонез на основі сметани. Він нагадує на смак звичайний майонез, але значно смачніший за нього. Цей соус готується безпосередньо перед вживанням з трьох простих інгредієнтів, тому ви можете бути переконані в його свіжості та якості. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • Сметана - 100 г

  • Жовток відвареного яйця

  • Гірчиця (пастою) - 0,5 ч. л

Спосіб приготування:

  1. Зваріть яйце накруто. Коли воно охолоне, очистіть його від шкаралупи і відокремте жовток - білок не знадобиться, його можна використати в інших стравах.

  2. Потрібно розтерти жовток до порошкоподібного стану. Якщо у вас більша кількість продуктів, можна скористатися блендером, однак звичайна виделка теж відмінно працює.

  3. Змішайте жовток, сметану і гірчицю до однорідної маси. Скуштуйте - можливо ви захочете посолити чи поперчити, або додати інші спеції до власного смаку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибирайте сметану з високим відсотком жирності для більш насиченого смаку - тоді буде найсмачніше. З цим “майонезом” можна готувати будь-які закуски, наприклад оригінальний салат з буряком.