Жим лежачи для жінок: як виконувати цю вправу, щоб не нашкодити власному тілу (ВІДЕО)

Фітнес

Тамара Черкасова

Журналістка

Жим лежачи — потужна вправа, яку можна включити до своєї програми тренувань, особливо якщо ви вже освоїли віджимання. У чому переваги жиму лежачи для жінок та як його правильно виконувати? Давайте розбиратися разом.

Жим лежачи для жінок: вправа, яка залучає м'язи

Жим лежачи - складний рух, який залучає всі м'язи, що штовхають. Саме це робить жим чудовою базовою вправою в будь-якому хорошому тренуванні з нарощування м'язової маси, пояснює bonytobombshell.com. Жим лежачи спрямований на груди, трицепс, а також передні та медіальні дельти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Жим лежачи для жінок: користь

Жим лежачи дуже схожий на віджимання. Обидві вправи тренують м'язи, що штовхають. Однак поступово обтяжувати віджимання складно. А у разі жиму лежачи можна поступово збільшувати навантаження.

Ця вправа відмінно підходить для набору м'язової маси, особливо грудних м'язів, плечей та трицепсів. А ще жим лежачи також корисний для розвитку верхньої половини фігури "пісочний годинник".

Жим лежачи: помилки, яких варто уникати

Користь від жиму лежачи не отримати, якщо виконувати вправу неправильно. Тому під час тренування слід пам'ятати ці правила:

  1. Не вигинайте спину. Це техніка пауерліфтингу, що дозволяє підняти більшу вагу. А для жиму лежачи потрібен повний діапазон рухів.

  2. Не піднімайте сідниці з лави під час жиму. Якщо сідниці відриваються, значить, вага надто важка.

  3. Не відкидайте штангу від грудей. Жим лежачи - тренування грудних м'язів, плечей та трицепсів, а не кісток грудної клітки.

  4. Не піднімайте надто велику вагу. Не квапте процес.

Жим лежачи: як виконувати вправу

Еvolve You радить виконувати жим лежачи в такому порядку:

  1. ‍‍Ляжте на рівну лаву, штанга повинна знаходитися на одній лінії з очима.

  2. Візьміть поперечину, розставивши руки трохи ширше за плечі, хватом зверху. Тримайте штангу над грудьми, повністю випрямивши руки.

  3. Повільно опускайте штангу, доки вона не торкнеться середини грудей.

  4. На видиху різко поверніть штангу у вихідне положення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для того, щоб урізноманітнити вправу, можна змінити кут нахилу лави або ширину хвата. Жим гантелей лежачи — ще один гарний варіант, який задіює більше м'язів, що стабілізують, і забезпечує більший діапазон рухів.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Раніше ми розповідали про ВІІТ. Це високоінтенсивні інтервальні тренування, які можна виконувати вдома.