Головні молитви на Покровську суботу: сильні тексти за покійних родичів

Усі свята

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

Покровська батьківська субота: сильні молитви, які треба прочитати canva.com

У поминальну суботу варто виголосити молитви та згадати близьких серцю людей

Покровська батьківська субота — це особливий день поминання померлих. Цього дня читають молитви, згадуючи покійних родичів. Для вашої зручності та економії часу ми зібрали головні молитви на Покровську суботу 2024 в цій статті.

Нагадаємо, що Покровська субота відзначається напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці. Насправді Покровська субота не має фіксованої дати: вона відзначається в суботу напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці. Цього року Покрову ми відзначали за новим церковним календарем — 1 жовтня і Покровська батьківська субота у 2024 році випала на 28 вересня. Однак ті, хто поки що дотримується старого стилю, відзначатимуть Покрову 14 жовтня, а Покровську батьківську суботу — 12 жовтня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У цей день християни моляться за своїх покійних родичів, просячи у Бога милості та прощення для їхніх душ. Віряни відвідують храм, де цього дня проводять спеціальне богослужіння, де підносяться спільні молитви за упокій всіх, хто відійшов до вічності, пишуть записки з іменами померлих. До церкви заведено нести пісну їжу, яку потім роздають тим, хто цього потребує. Після цього віряни відвідують родичів на кладовищі, можна також прибирати могили. Завершується поминання скромним застіллям, на якому збирається родина. На столі обов’язково має бути присутня поминальна кутя.

Молитви на Покровську суботу 2024: тексти Фото: pixabay.com

Молитви на Покровську суботу

Покровська субота має дуже велике значення для християн, адже молитви цього дня допомагають зміцнювати зв'язок між поколіннями, передавати традиції, а також допомогти покійним упокоїтися з миром. Тож молитви на Покровську батьківську суботу є дуже сильними, варто читати наступні слова щиро та від усього серця.

***

Спільна молитва на Покровську суботу

Упокой, Господи, душі покійних рабів Твоїх: батьків моїх, родичів, благодійників (імена / ім'я), і всіх православних християн, і прости їм вся гріхи вільні та невільні, і даруй їм Царство Небесне.

***

Господи, почуй наші благання про батьків, що покинули цю землю і вирушили в Царство Твоє, де життя вічне. Лише ти здатний втішити душі наші скорботні.

Прошу, відпусти всі гріхи пішов і подаруй йому життя в радості й щасті на Небесах. Плачу я і молюся за душу раба Божого (ім'я/імена) з вірою і надією на розраду. Не залиш мене самого в печалі скорботній, допоможи пережити втрату. Відпусти йому всі гріхи, дозволь душі упокоїтися і знайти життя вічне. Помолюся ж я за нього і прославлю ім'я Твоє, Господь наш!

Бо Ти батько наш, і лише Ти знаєш, коли проб'є остання година наша на землі, щоб забрати після душі наші в Царство Небесне. Нехай знайдемо ми вічність поруч з тобою. На віки віків. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

***

Господи, Утішителю і Пасторе наш! З благанням до Тебе вдаюся і прошу: почуй біль моєї душі, і не лишай в пеклі вогненному покійного раба Твого (ім'я/імена). Упокой душу його і прости йому всі гріхи, вільні й невільні, вкрий його своїм небесним покровом і дозволь перебувати в Царстві Твоєму навіки-віків. Амінь.

***

Пресвята Діво Маріє, Утішителька слабких і Заступниця! Молю Тебе, упроси сина Твого і Бога нашого, простягни руку Твою і вкрий душу покійного раба Божого (ім'я). О, Пречиста Діва Марія, почуй плач наш, не дозволь душі грішного раба Божого (ім'я) зникнути в безодні вогненній. Хай вибачить Господь вірному рабу своєму всі гріхи, діяння і нечисті помисли, і увійде душа покійного в Царство Небесне, перебуваючи там навіки-віків в любові й світлі. Амінь.

Головні молитви на Покровську суботу: сильні тексти молитов Фото: canva.com

Більше про правила, традиції та заборони поминальних субот читайте за посиланням.