Грамотно сплануйте бюджет - і в дорогу! Яка вартість поїздки у Європу на власному авто

Відпочинок і подорожі

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Подорож у Європу власним авто. Фото: rental.ua

Об'їздити цілий світ на авто - не така вже і нездійсненна мрія

Багато людей планують свою подорож з врахуванням пересування власною автівкою. Для цього є безліч переваг: можна взяти домашнього улюбленця, не підв’язані під дати, необмежена кількість багажу та можливість зупинятися у різних місцях.

Перша поїздка за кордон на машині може викликати острах. Особливо, якщо раніше ви не виїжджали за межі області. Але у далекій дорозі є своя неповторна романтика. Головне, грамотно продумати і спланувати подорож врахувавши всі важливі моменти, радить roxy.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Куди вирушити у подорож

Це залежить від вашого бажання і мрій. Врахуйте відстань, паливо, місця для ночівлі та платні дороги. Завжди закладайте у бюджет мінімум 20% на непередбачені витрати.

Перевірка машини

Не забудьте про попередній огляд машини, щоб не було зайвих сюрпризів. Ваше авто має відповідати вимогам держави, що приймає, наприклад, не мати додаткового тонування. Не буде зайвим поїхати на СТО та провести повну діагностику машини, при потребі позбутися несправностей.

Документи

При поїздках обов’язково має бути страховка. Продумайте, на який період її оформити, адже від цього залежить ціна. Перевірте власні документи, зараз наявність водійського посвідчення міжнародного зразка обов'язкова, так само як й паспорта.

Планування

Про що варто потурбуватися:

  • тривалість вашої подорожі;

  • ціна готелю, хостела чи платної стоянки;

  • витрати на хобі, розваги, сувеніри;

  • харчування.

Дороги

Важливо знати, що у більшості європейських країн переважають платні дороги. У деяких державах уже під час в'їзду доведеться купувати віньєтку, навіть якщо плануєте їх перетинати транзитом. В інших є оплачувані ділянки автобану з оплатою за пройдену відстань, тому попередньо вивчіть маршрут та дізнайтеся їхні особливості. Крім того, вивчіть місцеве ПДР, воно може значно відрізнятися. . Також треба врахувати штрафи та міри покарань, в Європі законодавство суворіше, а штрафні санкції значно вищі за українські.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як спланувати бюджетну подорож. Адже якісна відпустка може бути недорогою та цікавою.