Як омолодити огірки, щоб до зими мати врожай: крутий лайфхак для дачників

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Hochu.ua / Це стимулює появу нових пагонів

Секрети продовження врожаю огірків

Ми розповідали, чим варто підживити полуницю у вересні. Тепер ділимось цікавим лайфхаком, завдяки якому дачники збирають огірки до морозів.

Завдяки нехитрим прийомам, ви можете насолоджуватися свіжими огірками навіть взимку. Разом із ProstoWay розповідаємо, як продовжити плодоношення огірків у теплиці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як омолодити огіркову рослину

Багато городників помічають, що з часом огіркові батоги починають старіти і менше плодоносити. Існує простий і ефективний спосіб омолодити рослину та стимулювати появу нових пагонів з плодами.

Для цього акуратно зріжте все пожовкле і засохле листя на огірковому батозі. Це допоможе рослині зосередити сили на утворенні нових пагонів. Викопайте неглибоку траншею поруч з рослиною. Акуратно покладіть батіг в цю траншею, присипаючи землею. Місце згину батога бажано додатково зафіксувати, щоб воно не вилазило з землі.

Перед тим, як присипати батіг землею, внесіть під нього трохи осіннього комплексного добрива. Це забезпечить рослину необхідними поживними речовинами для подальшого росту і плодоношення. Регулярно поливайте рослину теплою водою, щоб забезпечити оптимальну вологість грунту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Присипана землею частина батога пустить нові корінці, що забезпечить рослину додатковим живленням. Цей прийом допомагає омолодити огіркову рослину і стимулює появу нових пагонів з зав'язями. Також ми розповідали, що дати помідорам, щоб вони щедро плодоносили.