Як прогнати кротів з городу: назвали ефективні методи боротьби зі шкідниками

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ефективні народні методи. Фото: faktypro

Як позбутися кротів

Кроти можуть бути справжньою неприємністю для дачників. Їхні підземні тунелі можуть пошкодити газони, сади та кореневу систему. Добре, що існують ефективні методи відлякування цих надокучливих створінь. Також ми розповідали про помилку у зберіганні часнику.

Кроти зариваються під землю в пошуках черв’яків, личинок та інших дрібних комах. Найбільш помітна їх активність навесні та восени. Разом із “Добротою” розповідаємо про ефективні методи відлякування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ефективні методи боротьби з кротами

  • Звукові відлякувачі, що випромінюють високочастотні звуки, неприємні для кротів, змушуючи їх покинути територію. Вони часто живляться від батарей або сонячної енергії.

  • Механічні пастки, що розміщуються в активних тунелях кротів. Коли кріт запускає пастку, він потрапляє в полон.

  • Рослини з сильним запахом, такі, як часник, рицина та нарциси, можуть допомогти відлякати кротів своїм сильним запахом.

  • Затоплення кротових тунелів може змусити кротів переселитися. Однак цей метод слід застосовувати з обережністю, оскільки надмірна кількість води може нашкодити рослинам.

Найкращий метод боротьби з кротами залежатиме від важкості ситуації та ваших особистих уподобань. Комбінація методів часто є найефективнішим підходом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Поєднуючи ці стратегії та розуміючи звички кротів, ви можете захистити свій сад і насолоджуватися відкритим простором, вільним від шкідників. Також ми розповідали, що варто просто зараз посіяти на городі, щоб придушити ріст бур’янів.