Яка температура має бути в приміщенні, аби на вікнах не з'являвся конденсат

Лайфхаки

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Конденсат на вікнах. Фото: ek.ua

Конденсат на вікнах може стати серйозною проблемою

З початком опалювального сезону на вікнах починає з’являтися конденсат. Здавалося б, що загрози у цьому немає, просто витерти сухою ганчіркою і все. Проте таке явище може мати багато наслідків і усувати його потрібно якнайшвидше будь-яким способом.

Вікна починають “плакати”, якщо у приміщенні високий рівень вологи. Як попередити появу конденсату у майбутньому, розповідає tsn.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо нічого не робити з конденсатом, він починає накопичуватися, на підвіконні стоятимуть калюжі і це призведе до появи цвілі та грибка у кімнаті.

Що робити, щоб не утворювався конденсат

  • Намагайтеся не сушити мокру білизну у кімнаті. Робіть це на свіжому повітрі, на балконі чи придбайте сушарку.

  • Перевірте вентиляцію у будинку, можливо потрібно її почистити від пилу, бруду ті павутини, щоб збільшити потік повітря.

  • Готуйте їжу під кришками і відкривайте вікна при цьому. Не вмикайте газ на максимум під сковорідками та каструлями, адже волога від пари буде накопичуватися на стінах та стелі.

  • Коли ви приймаєте ванну чи душ, то наливайте спочатку холодну воду, яка, допомагає зменшити на 90% кількість пари, і тільки після цього додавайте гарячу. А двері до ванної кімнати тримайте зачиненими.

  • Підтримуйте у приміщенні правильну температуру протягом дня. Рекомендується підтримувати температуру повітря у вітальні на рівні +21 градуса, а в спальні — +18 градусів.

Не забувайте ретельно провітрювати кімнати. А при появі конденсату одразу витирайте його сухою ганчіркою чи паперовим рушником.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що позбутися конденсату можна простим народним способом. Він довів свою ефективність протягом багатьох років.