Які кришки безпечні для вашої консервації: не всім закруткам підходять бляшанки

Їжа

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

SHUBA / Секрети безпечної консервації

Огляд кришок для консервації

Ми розповідали, як зберігати свіжі огірки довго. Однак для тривалого зберігання кулінари обирають консервацію. Поговоримо про вибір правильних кришок для консервації.

Правильна кришка – це важливий крок у процесі заготівлі продуктів на зиму. Від цього залежить не тільки збереження ваших заготовок, але і безпека їх споживання. “Хочу” розглядає різні види кришок, їх особливості та переваги.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Бляшані кришки

Це найпоширеніший і доступний варіант. Вони дешеві, одноразові та прості у використанні. Однак вони не всі однакові. Найкраще використовувати лаковані кришки, адже вони забезпечують надійний захист від окислення. Саме вони підходять для кислих консервів (огірки, помідори). Кришки без лаку підходять для джемів, варення та інших продуктів з високим вмістом цукру.

Гвинтові кришки (твіст-офф)

Ці книжки багаторазові та прості у використанні. А ще, на відміну від бляшаних, вони не вимагають спеціального інструменту. Втім, такі кришки мають і недолік - вони можуть бути менш герметичними при багаторазовому використанні, особливо якщо пошкоджено ущільнювальне кільце.

Вакуумні кришки

Такі кришки забезпечують високий рівень герметичності, дозволяють зберігати продукти тривалий час без втрати якості. Їх використовують зі спеціальним насосом для створення вакууму. 

Пластикові кришки

Вони не підходять для тривалого зберігання. Можуть деформуватися при високих температурах і тиску. Але ідеально підходять для квашених продуктів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не економте на якості кришок. Від цього залежить збереження ваших заготовок і безпека їх споживання. Також ми розповідали, як різати цибулю і не плакати.