Яким стає секс після менопаузи? Поради та лайфхаки для кращого інтиму в зрілому віці

Секс

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Секс під час менопаузи існує - і ось чому. Фото: freepik.com

Секс стає іншим, але це не означає, що гіршим

Часто в фільмах та серіалах нам показують зрілих жінок так, що в них важко запідозрити активне сексуальне життя. Максимум інтимності, на який може розраховувати така персонажка - це обійми. До речі, обійми теж можуть бути максимально чуттєвими та інтимними. Ми розповідали про це детально.

Обійми це, звісно, добре, але про секс у старшому віці говорять мало, і дарма. До Всесвітнього дня менопаузи, який відзначають 18 жовтня, розповідаємо детальніше про секс у цей не зовсім простий, але такий особливий період. Про це ми поговорили з експерткою Анною Галаєвою. Анна - лікарка, секс-просвітниця та власниця онлайн-магазину сексуальних товарів. За її словами, секс у старшому віці може бути навіть кращим, ніж у ваші 20.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сексуальні пригоди, які приходять з віком

Найкращий секс у вашому житті може статися не лише в юності, але і в старшому віці. Але є чимало мітів та стереотипів, пов’язаних із цим. Найбільший із них - мовляв, людям після 50 секс не цікавий. 

Наче рівно в День народження невидимий тумблер сексуальної активності раптом вимикається. Але це ж неправда. Про це говорить і Анна, як власниця секс-шопу:

Багато моїх клієнтів після 50 кажуть, що тепер у них нарешті є час та простір (а іноді й бажання!), щоб досліджувати свою сексуальність на повну котушку. Хто сказав, що з віком наше тіло не може насолоджуватись усіма тими маленькими (і великими) радощами, які секс може принести? Насправді, багато з нас виявляють, що з віком стають тільки кращими коханцями: більш уважними, терплячими та орієнтованими на партнера.
- Анна Галаєва

Ще один міт - що під час менопаузи можна не використовувати бар’єрний захист. Так, можливо й немає ризику небажаної вагітності, однак ніхто не відміняв хвороб, що передаються статевим шляхом. Тож слід пам’ятати про свої безпеку та здоров’я.

Переваги сексу в зрілому віці

Емоційна зрілість

Ви вже пройшли через безліч життєвих ситуацій і знаєте, як керувати своїми емоціями та чітко висловлювати свої бажання та потреби. Це веде до глибших та більш значущих зв’язків.

Більше часу та свободи

Діти, які забирали на себе всі сили та увагу, як правило, вже виростають і залишають дім. Тож у вас більше часу налагоджувати своє особисте життя. 

У вас елементарно більше часу на секс. Фото: freepik.com

Краще знання себе

Ви вже точно знаєте, що вам подобається, а що ні. І, швидше за все, не боїтеся про це сказати. Тепер можна експериментувати без страху “що подумають інші”.

Як покращити сексуальне життя під час менопаузи?

Це прості поради, які можуть покращити вашу близкість з партнером. Звісно, існують певні виклики. Можливо, ваше тіло вже не таке гнучке, як раніше, але хто сказав, що не можна знайти нові пози, які будуть і комфортні, і приємні? А може, ви відчуваєте, що ваш сексуальний вогонь трохи пригас? Не біда! Час розпалити його знову, можливо, з новими ідеями чи іграшками. Отже, які пункти особливо важливі для сексу у старшому віці:

  • Фізична активність: нічого так не підсилює сексуальне життя, як здорове тіло. Регулярні вправи не лише покращують вашу фізичну форму, але й підвищують лібідо.

  • Комунікація: ніколи не недооцінюйте силу гарної бесіди. Обговорення сексуальних бажань може бути трохи лячним, але це справді зміцнює зв’язки.

  • Не бійтеся звертатися за допомогою: якщо у вас виникають проблеми, такі як сухість вагіни або еректильна дисфункція, зверніться до лікаря. Є багато безпечних та ефективних способів лікування, які можуть допомогти.

  • Лубрикант - ваш друг: при менопаузі не лише знижується еластичність тканин, а й природньо зменшується кількість лубрикації, тому варто подбати про це додатково. Серед усіх лубрикантів ви точно знайдете той, що підійде саме вам - ми писали, як обирати лубрикант.

  • Відновлення романтики: не забувайте про маленькі романтичні жести. Вечеря при свічках або вихідні разом можуть реанімувати ваші відносини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Секс у будь-якому віці — це чудовий спосіб підтримати не тільки фізичне, але й емоційне здоров’я. Також ми розповідали, які найбільші помилки жінки роблять в ліжку.