Ярослава Магучіх встановила світовий рекорд… Але її тренерка не радила цього робити: "Казала мені, що, мабуть, варто зупинитися"

Новини шоубізнесу

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Ярослава Магучіх. Фото: Getty Images

Українка встановила новий світовий рекорд у жіночих стрибках у висоту

Ярослава Магучіх стала новою рекордсменкою світу в жіночих стрибках у висоту! Українська спортсменка першою у світі подолала висоту 2,10 м. Але цікаво, що її тренерка не радила цього робити. Про це розповіла сама Ярослава.

Ярослава Магучіх побила світовий рекорд на етапі Діамантової ліги в Парижі. Якщо бути точними, то спортсменка встановила два послідовних рекорди: спочатку взяла висоту 2,07 м з другої спроби, що стало її особистим рекордом, а потім з першої спроби подолала висоту 2,10 м, встановивши світовий рекорд!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Попередній рекорд, встановлений у 1987 році болгаркою Стефкою Костадіновою з результатом 2,09 м, протримався 37 років. Цікаво, що він міг би протриматись ще довше, адже тренерка Ярослави була проти того, щоб дівчина сильно напружувалась через майбутню Олімпіаду.

Рекордсменка Ярослава Магучіх. Фото: Getty Images
Я почуваюся фантастично, бо це був неймовірний стрибок, і мені вдалося побити рекорд у першій спробі! Це навіть більш ніж неймовірно, тому що перед цим я з другої спроби взяла 2.07 і це вже був мій "personal best". Моя тренерка сказала мені, що, мабуть, варто зупинитися, тому що Олімпіада наближається і це більш важливо. Але я відчувала, що можу зробити це і, відверто кажучи, я хотіла спробувати побити світовий рекорд — і я зробила це у першій спробі,
розповіла спортсменка.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали цікаві факти про українську спортсменку Ярославу Магучіх. Виявляється, вона ще має неабиякий талант до малювання.